Újabb pólós bajnokunk húzhat – Vári Attila is sorsol!

2017. február 23. 14:41

Szívós István, Madaras Norbert, Szalkay Orsolya és Drávucz Rita mellett Vári Attila is sorsol pénteken (12 óra, Sofitel Hotel, tv: M4)! Gyurta Dániel, Kormos Villő és Kiss Szofi mellett az ő kezükben férfi- és női válogatottunk sorsa, ők végzik a csoportbeosztást.

A 17. FINA Világbajnokság vízilabdatornáját július 16-29. között a Margitszigeten rendezik

Mint beszámoltunk róla, a 17. FINA Világbajnokság vízilabda-tornájának sorsolását február 24-én pénteken rendezik Budapesten. A Sofitel Hotelben (1051 Budapest, Széchenyi István tér 2.) természetesen megadják majd a módját az eseménynek, a Magyar Televízió élőben közvetíti a 12 órakor kezdődő ceremóniát, amelyet a FINA Büro tagja, Dimitris Diathesopoulos és a FINA Vízilabda Technikai Bizottságának (TWPC) elnöke, Gianni Lonzi vezet majd.

Mint írtuk, ott lesznek a pólót képviselő vezetőink, így dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Nemcsik Balázs ügyvezető és Hesz Máté főtitkár, valamint Märcz Tamás, a férfiválogatott-, és Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya. Az aktív válogatott játékosokat női részről Bujka Barbara és Keszthelyi Rita, míg a férficsapatból Zalánki Gergő és Nagy Ádám lesz ott a sorsoláson.

Minden Magyarországnak világbajnoki aranyérmet szerző pólóválogatottat képvisel majd valaki, ők végzik majd magát a sorsolást. Mint megtudtuk, négy párról van szó.  Az első párt dr. Szívós István és a szinkronúszó Kiss Szofi, a második párt Szalkay Orsolya és Vári Attila, a harmadik párt Madaras Norbert és a műugró Kormos Villő, a negyed párt pedig Drávucz Rita és az úszó Gyurta Dániel képviseli.

A kalapokat látva természetesen a legtöbben „osztanak-szoroznak”, gyengébb vagy éppen halálcsoportokat vizionáltak, ám a sorsolás előtti latolgatásba értelemszerűen Bíró Attila és Märcz Tamás sem akart belemenni. Mindazonáltal abban mindenki reménykedik, hogy viszonylag kedvező csoport alakul ki csapataink számára – mondjuk a 63. születésnapját csütörtökön ünneplő válogatott edző, Gerendás György (Isten éltesse!) ajándékába.

A férfiak vb-kalapjai:
1. kalap:
Szerbia, Horvátország, Olaszország, Montenegró
2. kalap: Egyesült Államok, Magyarország, Brazília, Görögország
3. kalap: Kanada, Spanyolország, Oroszország, Ausztrália
4. kalap: Dél-Afrika, Japán, Kazahsztán, Franciaország

A női torna kalapjai:
1. kalap:
Egyesült Államok, Olaszország, Oroszország, Magyarország
2. kalap: Spanyolország, Ausztrália, Kanada, Hollandia
3. kalap: Brazília, Görögország, Franciaország, Új-Zéland
4. kalap: Dél-Afrika, Japán, Kazahsztán, Kína

A csoportok első helyezettjei automatikusan a negyeddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a harmadik helyen végzett válogatottakkal játszanak keresztben a nyolc közé jutásért.

A világbajnoki sorsolást követően a voloszi 12. női- és a belgrádi 19.férfi junior-világbajnokságok hivatalos sorsolási ceremóniáját is megtartják.
E.ON Férfi OB I

SZVSC - ZF-Eger

2017. márc. 08. 18:30

HUN-FRA női világliga, 2017.02.21. - Fotók: Madar Dávid
XI. Volvo-kupa, 3. nap - Fotók: Madar Dávid
XI. Volvo-kupa, 2. nap (CRO-SVK) - Fotók: Madar Dávid
XI. Volvo-kupa, 2. nap - Fotók: Madar Dávid
XI. Volvo-kupa, 1. nap - Fotók: Madar Dávid
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok