cover image
Egyéb

Kódolva volt a döntetlen

2017. február 23. 11:04

Az erőviszonyokat tekintve nagy meglepetés, hogy az FTC-PQS csak ikszelt a ContiTech-Szeged-Diapolo ellen, a két csapat szezonbeli szereplését tekintve viszont már nem is annyira, hiszen halmozzák a döntetleneket.

Tulajdonképpen kódolva volt a Fradi–Szeged meccsbe az iksz. A Szegednek ugyanis hat, míg a Fradinak négy döntetlenje van eddig a 2016–2017-es idényben, míg a maradék tizennégy csapatnak összesen 18, és az idény 14 egálra végződő partijából kilencen érintett volt a két csapat valamelyike. Ráadásul a Szeged öt korábbi döntetlenjéből kettőt az erősebb OSC, míg a Fradi a három ikszéből kettőt a Szegeddel hasonló erőt, ám a zöld-fehéreknél gyengébb BVSC-vel és Miskolccal szemben ért el. Így pedig a két csapat teljesítményét mutató egyenes a Népligetben keresztezte egymást: X.

„Mindennek megvan az oka, ennek a mérkőzésnek is, és nem fogok magyarázkodni, mert amit érzek az a szégyen, még ha erős szónak is tűnik – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Varga Dániel, az FTC irányítója. – Készültünk erre a jelenségre, amiről Varga Zsolt is beszélt, de a szegedieket, a szurkolókat és a tabellát számolókat sem érdekli, hogy mit játszottunk szombaton, az egy másik sorozat volt. Ez a Fradi arra lett kitalálva, hogy minden fronton jól teljesítsen, ami most elmaradt. Sajnálom az eredményt, de most már megpróbáljuk befejezni a bajnokságban az X-akták írását és győzni minden meccsen.”

Egy félmondattal említette Varga Dániel a zöld-fehérek múlt szombati Euro kupa-meccsét, ahol hatalmas energiákat mozgósítva győzték le a montenegrói Jadran Herceg Novit, s jutottak be a sorozat fináléjába, viszont úgy tűnik, ez a siker sokat kivett a társaságból – még ha ezzel a játékos és Varga Zsolt edző sem akart takarózni. Persze a vendégek is tudták, hogy a Fradi kemény meccsen van túl, s erre is építettek a szerdai találkozón.

„Komoly mérkőzésen volt túl a Fradi, ami mentálisan sokat kivett belőlük, erre fel is hívta a figyelmünket a meccs előtt az edzőnk, Varga Pepe, hogy nehéz négy nap alatt két meccsen ugyanazon a hőfokon lejátszani – mondta a Varga Dánielhez hasonlóan triplázó Manhercz Krisztián. – Ezt ki is használtul az elején, majd a harmadik negyedben kicsit ráültünk az eredményre, megpróbáltuk nyugodtan végigjátszani a meccset. Volt már, amikor ez sikerült, most nem jött be. Kaptunk pár olyan gólt, amit nem lett volna szabad, de büszke vagyok, hogy ilyen jó ellenféllel szemben szereztünk pontot. Mindkét csapatot dícséret illeti, a Szeged az első két negyedért, a Fradit meg a második kettőért.”

A középszakaszt szombaton mindkét gárda rangadóval folytatja, az FTC Szolnokra utazik, míg a Szeged ismét Budapesten szerepel, ezúttal majd a BVSC otthonában.
 
A FTC döntetlenjei a szezonban:
– Eger (i) 10–10
– BVSC (i) 6–6
– Miskolc (i) 7–7
– Szeged (o) 10–10
 
A Szeged döntetlenjei a szezonban:
– OSC (i) 11–11
– Vasas (o) 11–11
– Szentes (i) 5–5
– Pécs (o) 11–11
– OSC (o) 10–10
– FTC (i) 10–10
 
 
Vízilabda hírek
ob I kozepszakasz felsohaz ftc szeged varga manher