cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság: az Eger simán, a OSC szoros meccsen győzött

2017. február 22. 21:46

A szombati OSC–Eger rangadó előtt az egriek fölényes győzelmet arattak a Vasas ellen, míg az OSC szintén biztosan, de jóval kisebb különbséggel nyert a Miskolccal szemben.

A harmadik negyed elejéig úgy tűnt, hogy az FTC–Szeged mérkőzés után az OSC és a Miskolc összecsapása is meglepetéssel érhet véget. Ekkor még Milos Milicsics góljával egyenlített a vendég Miskolc, innentől viszont már végig az OSC volt előnyben. Két centergóllal (Lukas Seman és Német Toni) lépett el kettővel Vincze Balázs együttese, amely végül 10–7-re nyert.
 
Vincze Balázs:Egyik csapaton sem érződött, hogy a hétvégi mérkőzésre készülne. Mind a két csapat sokat mozgósított a tartalékaiból. Bízom benne, hogy ez a három nap elegendő lesz ahhoz, hogy újra fel tudjuk építeni magunkat az Eger elleni derbire.
 
Sike József:Ennyi különbség van a két csapat között az OSC pályáján. Talán a hazai pályán még jobban meg tudjuk nehezíteni a dolgukat. 

Egerben már nem volt ennyi izgalom, ott csak az első negyedig álltak döntetlenre csapatok. Onnnatól kezdve viszont Braniszlav Mitrovics kilenc lövésből kilencet védett, társai pedig tucatnyi gólt szereztek, így a mérkőzés végül 15–3-as egri sikert hozott.
 
Dabrowski Norbert:Az első negyedben látszott, hogy még fásultak vagyunk a Barceloneta elleni meccs után. Azt kértem, védekezzünk jól. Amikor két negyedet lehoztuk nullára, utána már motivált volt a csapat, hogy már ne kapjunk több gólt. Nehéz dolga volt a Vasasnak, mi száz százalékot játszottunk. Érdekes szakasza ez a bajnokságnak, nagy a terhelés, minden meccs fontos.
 
Földi László:Nehéz mit mondanom ilyen súlyos vereség után. Az elején próbáltuk tartani az Egert, de elfáradtunk, és bedaráltak bennünket. Készülünk a Miskolc ellen.

Jöhetnek a szombati rangadók, hiszen a 2. fordulóban mind a négy meccs nagy csatát hozhat, az élcsapatoknál OSC–Eger és Szolnok–Fradi összecsapásra kerül sor, mögöttük pedig BVSC–Szeged és Vasas–Miskolc találkozókat rendeznek.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 1. forduló
A-Híd-OSC-Újbuda–PannErgy-MVLC 10–7 (2–2, 3–2, 3–2, 2–1)
Gólszerzők:
Zalánki 2, Salamon F. 2, Seman 2, Hegedüs G., Német T., Kovács Gábor, Drasko Brguljan, ill. Bowen 3, Misics 2, Miklós L., Milicsics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger–VasasPlaket 15–3 (3–3, 2–0, 4–0, 6–0)
Gólszerzők:
Kovács Gergő 4, Bedő 3, Milos Csuk 2, Decker Á., Erdélyi, Angyal, Hosnyánszky, Kürti, Sári, ill. Babay Á., Njegova, Koopman
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A felsőház állása:
1. Eger 43 pont
2. Szolnok 42
3. OSC 38
4. FTC 34
5. Szeged 27 (10–10)
6. Miskolc 27 (7–10)
7. Vasas 22
8. BVSC 20
Vízilabda hírek
ob I felsohaz kozepszakasz