cover image
Egyéb

Ismét lecsapott a döntetlenkirály, a Népligetben ikszelt a Szeged!

2017. február 22. 20:24

Meglepetéssel kezdődött a középszakasz, a ContiTech-Szeged ugyanis ikszelt az FTC-PQS otthonában.

A meccs előtt biztosan nem lettek volna teljesen elégedetlenek a szegediek azzal, ha felajánlják nekik, hogy pontot szereznek a Népligetben, azok után viszont mérgelődhet Varga Péter együttese, hogy a nagyszünetben már 6–2-re is vezetett.

A Manhercz testvérek vezette Szeged 3–0-ra nyerte meg a második negyedet, s ekkor érett a nagy meglepetés, a Fradi viszont térfélcsere után összekapta magát, a harmadik játékrészt annyira nyerte meg, mind a Szeged az első félidőt (6–2), sőt a záró felvonás derekán már 10–9-re mentek a zöld-fehérek.

A Szeged azonban nem tört össze, több elhibázott támadást követően 29 másodperccel a lefújás előtt Sánta Dániel emberelőnyös góljával egyenlített! Varga Péter csapatának a szezonban ez volt a hatodik döntetlenje, az OSC-vel kétszer ikszelt, most pedig újabb nagycsapattól lopott pontot.
 
Varga Zsolt:A Szeged jól küzött, míg mi szombaton nagy hőfokon játszottunk, és tartottam tőle, hogy ez most nem lesz így, nem is találtuk a megfelelő hőfokot ehhez a meccshez. Támadásban kapkodtunk, eldobáltuk a labákat és a védekezésben is lyukak voltak.
 
Varga Péter:Két és fél-három negyedig nagyon jól játszottunk, utána kicsit szétesett a védekezésünk, gyorsak kaptuk a gólokat, az olimpiai bajnokokkal megtüzdelt Fradi utolért minket. A végén viszont egyenlítettünk, azt gondolom, abszolút jogos és megérdemelt a pontszerzésünk.

A népligeti összecsapással ellentétben a Szolnok–BVSC találkozó izgalommentesen alakult, a Dózsa esélyeshez méltóan pólózott, és végül fölényes győzelmet aratott.
 
Cseh Sándor:Nyilván játsszunk még ennél szorosabb mérkőzést is a BVSC–vel. A lényeg, hogy gyorsan játszottunk, ami nekem fontos volt.
 
Szűcs Levente:Sokat cseréltünk a mérkőzésen és váltogattuk a sorokat is, de volt ennyi különbség a két csapat között. 

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 1. forduló
Szolnoki Dózsa-Közgép–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló 17–5 (3–1, 7–2, 2–1, 5–1)
Gólszerzők:
Varga Dénes 4, Mezei 3, Alekszics 3, Prlainovics 3, Younger 2, Vámos, Fülöp, ill. Czigány K. 2, Nagy Á. D., Szabó Bence, Csapó M.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC-PQS–ContiTech-Szeged-Diapolo 10–10 (2–3, 0–3, 6–2, 2–2)
Gólszerzők:
Varga Dániel 3, Sz. Mitrovics 3, Dőry 2, Madaras, Marko Csuk, ill. Manhercz K. 3, Manhercz Á. 2, Sedlmayer, Kiss Cs., Sánta, Basara, Vukicsevics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A felsőház állása:
1. Eger 43 pont
2. Szolnok 42
3. OSC 38
4. FTC 34
5. Szeged 27 (10–10)
6. Miskolc 27 (7–10)
7. Vasas 22
8. BVSC 20
Vízilabda hírek
ftc szeged szolnok bvsc felsohaz kozepszakasz