cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Jó meccs volt, jöhetnek majd az olaszok!

2017. február 22. 14:23

Remek gyakorlási lehetőség volt a franciák elleni világliga-mérkőzés, amely során védekezésben és támadásban is különböző variációkat próbálhatott ki a magyar válogatott.

Érthető, hogy mosolygósan nyilatkoztak a magyar válogatott tagjai a Franciaország elleni 15–4-es győzelmet követően, hiszen az együttes jól játszott, s közönségszórakoztató mérkőzést vívott. No meg utóbb kiderült, ezzel a sikerrel a nyolcas döntőbe kerülés is biztossá vált.

„Az elején nagyon odafigyeltünk a védekezésre, ami jól működött, és ebből többször le is tudtunk fordulni, sok helyzetet alakítottunk ki. Ugyanakkor a támadások befejezése pontatlan volt, ebben bőven van még hová fejlődnünk, egy tizenöt négyes győzelem után azonban inkább örülni kell a jó dolgoknak” – mondta Szilágyi Dorottya, aki négy gólt lőtt a franciáknak, s a magyar válogatott idei második világliga-mérkőzésén volt húzóembere az együttesnek.

Szilágyi mellett persze többen is villogtak, jó védekezéssel, labdaszerzéssel, gólpasszal, vagy éppen gólokkal, köztük Csabai Dóra is, akinek a centerekkel vívott harc – kellemetlen stílusban játszottak egyébként a franciák, volt feladatuk bőven a magyar védőknek – közepette arra is maradt ereje, hogy két gólt szerezzen.

fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

„A védekezésünk nagyon jól összeállt, míg támadásban gólerősek voltunk – kezdte a mostani csapatban már bőven a rutinosak közé tartozó Csabai Dóra. – Fél szemmel már az olaszok elleni mérkőzésre is figyeltünk, a fiatalok is jól teljesítettek, egyre jobban beépülnek a csapatba. Nem lebecsülve a franciákat, de tudtuk, hogy kisebb erőt képviselnek, mint például az olaszok, viszont hatékonyan lehetett gyakorolni ellenük a különböző figurákat támadásban és védekezésben is, jó meccs volt.”

A magyar válogatott legközelebb az olaszok otthonában száll vízbe, amely találkozó tétje a csoportelsőség lesz.
 
Női világliga, európai selejtező 
B-csoport, a teljes program:

November 22.:
Olaszország–Franciaország 14–4
November 29.: Franciaország–Magyarország 6–16
Január 24.: Magyarország–Olaszország 10–10 – ötméteresekkel 3–1
Február 21.: Magyarország–Franciaország 15–4
Március 28.: Franciaország–Olaszország
Április 18.: Olaszország–Magyarország

Az állás:
1. Magyarország 8 pont
2. Olaszország 4
3. Franciaország 0

A-csoport, 4. játéknap
Hollandia–Görögország 10–9

További program
Március 28.:
Oroszország–Hollandia
Április 18.: Oroszország–Görögország

Az állás:
1. Hollandia 5
2. Görögország 4 pont
3. Oroszország 3

A világliga nyolccsapatos Szupedöntőjébe Európából a két selejtezőcsoport győztese, illetve a jobb második kerül.
Vízilabda hírek
Női válogatott
vilagliga nok szilagyi csabai