cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Női

Világbajnokok sorsolnak a világbajnokságra

2017. február 22. 12:28

Szívós István, Madaras Norbert, Szalkay Orsolya és Drávucz Rita kezében férfi- és női válogatottunk sorsa, avagy az egykori és mai kiválóságok végzik el a pénteki ceremónián (12 óra, Sofitel Hotel, tv: M4) a csoportbeosztást.

Mint ismeretes, a 17. FINA Világbajnokság vízilabdatornájának sorsolását február 24-én pénteken rendezik Budapesten. A Sofitel Hotelben (1051 Budapest, Széchenyi István tér 2.) természetesen megadják majd a módját az eseménynek, a Magyar Televízió élőben közvetíti a 12 órakor kezdődő ceremóniát, amelyet a FINA Büro tagja, Dimitris Diathesopoulos és a FINA Vízilabda Technikai Bizottságának (TWPC) elnöke, Gianni Lonzi vezet majd.

Az eseményen beszédet mond dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Dimitris Diathesopoulos is, és természetesen ott lesznek a pólót képviselő vezetőink, így dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Nemcsik Balázs ügyvezető és Hesz Máté főtitkár, valamint Märcz Tamás, a férfiválogatott-, és Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya. Továbbá számos vizes sportágban szereplő egykori és mai kiválóság.

Az aktív válogatott játékosokat női részről Bujka Barbara és Keszthelyi Rita, a két riói All Star csapatba beválasztott Európa-bajnok képviseli, míg a férficsapatból Zalánki Gergő és Nagy Ádám lesz ott a sorsoláson, amelyet nem akárkik ejtenek majd meg. Amint arról Nemcsik Balázs ügyvezető tájékoztatást adott, minden Magyarországnak világbajnoki aranyérmet szerző pólóválogatottat képvisel majd valaki, sőt ők végzik majd magát a sorsolást.

Az 1973-as vb-aranyérmes csapatot az olimpiai bajnok Szívós István, a 2003-as és 2013-as győztes együttest a kétszeres ötkarikás bajnok Madaras Norbert, az 1994-es vb-győztes női csapatot Szalkay Orsolya, míg a 2005-ös világbajnok együttest Drávucz Rita képviseli majd. Mondhatnánk, az ők kezükben a csapatok sorsa.

A férfiak vb-kalapjai:

1. kalap: Szerbia, Horvátország, Olaszország, Montenegró
2. kalap: Egyesült Államok, Magyarország, Brazília, Görögország
3. kalap: Kanada, Spanyolország, Oroszország, Ausztrália
4. kalap: Dél-Afrika, Japán, Kazahsztán, Franciaország

A női torna kalapjai:
1. kalap:
Egyesült Államok, Olaszország, Oroszország, Magyarország
2. kalap: Spanyolország, Ausztrália, Kanada, Hollandia
3. kalap: Brazília, Görögország, Franciaország, Új-Zéland
4. kalap: Dél-Afrika, Japán, Kazahsztán, Kína

A csoportok első helyezettjei automatikusan a negyeddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a harmadik helyen végzett válogatottakkal játszanak keresztben a nyolc közé jutásért.

A világbajnoki sorsolást követően a voloszi 12. női- és a belgrádi 19. férfi junior-világbajnokságok hivatalos sorsolási ceremóniáját is megtartják.

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Női válogatott
világbajnokság
sorsolás