cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Teljesültek a célok, sok lehetőséget kaptak a fiatalok

2017. február 21. 20:19

A magyar válogatott magabiztosan győzte le a franciákat a női világligában, Bíró Attila szövetségi kapitány pedig a győzelem mellett azért is elégedett, mert bőven adhatott lehetőséget a fiataloknak.

Nem kellett az uszoda különböző sarkaiban keresni a Magyarország–Franciaország mérkőzés lefújása után a magyar játékosokat, hiszen mindannyian az egyik kapu mögötti rész felé vették az irányt, hogy megköszönjék a közönség biztatását. A drukkerek ismét remek hangulatot teremtettek, Bíró Attila együttese pedig látványos győzelemmel hálálta ezt meg.

„Három célunk volt – kezdte Bíró Attila szövetségi kapitány. – Az egyik, hogy nyerjünk magabiztosan, a második, hogy különböző elemeket gyakoroljunk, tudatosan játszunk, a harmadik pedig, hogy lehetőséget adjak a fiataloknak, és ha van rá mód, minél többet, s ezek a célok megvalósultak. A fiatalok nem lógtak ki a csapatból, és az már nagyon jó, ha bármilyen szituációban be tudom illeszteni őket a csapatba. A francia válogatott természetesen nem az olasz, de hasonlóan nyertünk most, mint Lille-ben, a fiatalok megtettek mindent. Azért is volt hasznos a meccs és az ötnapos összetartás, mert azok is be tudták gyakorolni a különböző elemeket, akik eddig kevesebbet játszották ezeket.”

A második oldalon Florian Bruzzo érthetően morózusabban nyilatkozott, bár ő is tisztában van a két csapat közti különbséggel.

„Egy nagyon erős magyar válogatottal játszottunk, nagy volt a különbség a két csapat között, ráadásul nemrég kezdtünk el új dolgokat elsajátítani, és látszott, hogy sok feladatunk van még” – mondta a franciák kapitánya.

A mieink közül többen is nagyon igyekeztek, nyilván azért, hogy bizonyítsanak a kapitánynak, Gurisatti Gréta például egyebek mellett három góllal jelezte, hogy szeretne ott lenni a világbajnoki keretben, majd a csapatban is.

„A négy kapott gól azt mutatja, hogy rendben volt a védekezésünk, amely során több variációt is kipróbáltunk – mondta Gurisatti Gréta. – Kicsit már az olasz meccsre is figyeltünk, amikor különböző elemeket gyakoroltunk, és ez nagyon hasznos volt. Örülök, hogy sikerült ennyire magabiztosan nyernünk, hiszen az előző szezonban a Tüske uszodában játszottunk egy öt egyes meccset, a védekezés ott is jó volt, de a támadással bajban voltunk. Most nagyon sok lefordulásunk volt, s ugyan nem mindegyik ment be, azonban a tizenöt gól az nagyon jó. Örülök, hogy ilyen magabiztosan nyertünk és ilyen remek közönség előtt tudtunk játszani.”
 
Női világliga, európai selejtező 
B-csoport, 4. játéknap

Magyarország–Franciaország 15–4 (4–1, 5–0, 4–0, 2–3)

Hajós uszoda. Vezette: Daszkalopulu (görög), Galikov (orosz)

MAGYARORSZÁG: Kasó – Szilágyi D. 4, Szücs G., Somhegyi 1, Gurisatti 3, Menczinger K. 2, Garda. Csere: Czigány D., Horváth B. 2, Parkes, Máté Zs. 1, Csabai 2, Doroszlai (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila

FRANCIAORSZÁG: Chabrier – Millot, Cesca, Guillet, Valverde, Daule, C. Clerc 1. Csere: A. Sacre 1, Mahieu 1, Barbieux, Battu, Jaskova 1. Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A teljes program:

November 22.:
Olaszország–Franciaország 14–4
November 29.: Franciaország–Magyarország 6–16
Január 24.: Magyarország–Olaszország 10–10 – ötméteresekkel 3–1
Február 21.: Magyarország–Franciaország 15–4
Március 28.: Franciaország–Olaszország
Április 18.: Olaszország–Magyarország

Az állás:
1. Magyarország 8 pont
2. Olaszország 4
3. Franciaország 0
Vízilabda hírek
Női válogatott
vilagliga nők magyarorszag franciaorszag biro guri