cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Megadták a módját: 11 gólos győzelem!

2017. február 21. 19:45

Női válogatottunk méltóképpen zárta a világliga hazai részét, 15–4-re győzte le Franciaországot, egyben remek produkcióval köszönte meg a fantasztikus hangulatot teremtő közönségének a drukkolást. A siker egyben Szuperdöntőt érhet.

Repültek a válogatott sapkák – egyenesen a lelátóra, a női válogatottért ezúttal is a helyszínen szurkoló, fantasztikus hangulatot teremtő szervezett szurkolói csoportnak, a Carpathian Brigade csoportosulásnak. A lányok ezzel kedveskedtek a mérkőzés előtt – után pedig a vízben igyekeztek ezt megtenni.

Speciel már a 18. másodpercben gólt ünnepelhetett a Hajós uszoda: Somhegyi Noémi kiharcolta, majd belőtte a fórt. Az ellenfél Clerck révén egyenlített, ám kisvártatva Menczinger Kata fejezett be egy megúszást remek ejtéssel. Az előny tartásához Kasó Orsolya védései is kellettek, avagy a kapitányváltáson átesett franciák igyekeztek megnehezíteni a mieink dolgát. A negyed közepén aztán Csabai Dóra középről magabiztosan lőtt a jobb felsőbe, majd Czigány Dóra mesteri passzát a védőjéről remekül elmozgó Gurisatti Gréta váltotta gólra. Több gól nem jött össze az első negyedben, de a közönség így is ünnepelt.

16833307_10208525444642165_990503288_o.jpgA második menetet Csabai megúszásos, elnézős gólja nyitotta, majd Giullet elrontott ötméterese (kiesett a kezéből a labda) folytatta. Aztán Szilágyi Dorottya pattintott el egy lövést, ami után az edzőapuka, Péter a lelátón a fejét a kezei közé temette – hogy aztán nem sokkal később örülhessen: a leányzó ugyanis előbb védekezésben remek lábtempóval akasztott meg egy francia támadást, majd átellenben pontosan célzott emberelőnyben. Hiába, no, van benne spritusz, nem ijedt meg egy hibától. A show folytatódott: újra pazar volt a Czigány-Gurisatti összjáték, Parkes Rebacca fórt „szállított”, Bíró Attila pedig időd kért. A megjátszás kifogástalanul sikerült, Menczinger lőtt szép gólt. A sorban az igencsak aktív Szilágyi következett, így a nagyszünetben 9–1 állt a táblán.

16833538_10208525444802169_938610205_o.jpg Hamar meglett aztán a közte tíz – avagy a Lille-i különbség (16–6) –. hiszen Szilágyi két emberelőnyt is kihasznált, és hátul továbbra sem hagyott sok levegőt válogatottunk ellenfelének. Szücs Gabriella Gurisattinak passzolt önzetlenül, ötös lett a vége, amit a sértett váltott gólra, majd a kapitány Doroszlai Vandának adott lehetőséget a kapuban. Aki ne tudná: a BVSC pólósa a világbajnok kapus Szalkay Orsolya lánya. Sok dolga persze nem akadt, hiszen óriási különbség volt a felek között, a mieink nem engedtek ki, láthatóan bizonyítani akartak a stábnak, no és persze a továbbra is szuper hangulatot teremtő publikumnak. Így tett Horváth Brigitta, akinek villant a bal keze a negyed végén – nagy kapus gól lett belőle, egyúttal 13–1-et írt a táblára.

16833538_10208525444922172_755894467_o.jpg A negyedik negyedben hátul kicsit kiengedtek a lányok, a franciák szereztek három gólt, de az uszodában igazán senki sem lehetett szomorú. A vége 15–4 lett – joggal szólt a „Szép volt, csajok!” rigmus.  A siker egy azt jelenti, hogy csapatunk már nyolc pontos, minden bizonnyal legrosszabb esetben jobb csoportmásodikként kvalifikálja magát a sanghaji Szuperdöntőre – persze Olaszországban a csoportelsőség megszerzésére is jó esély van!


Női világliga, európai selejtező
B-csoport, 4. játéknap


Magyarország–Franciaország 15–4 (4–1, 5–0, 4–0, 2–3)

Hajós uszoda. Vezette:
Daszkalopulu (görög), Galikov (orosz)

MAGYARORSZÁG: Kasó – Szilágyi D. 4, Szücs G., Somhegyi 1, Gurisatti 3, Menczinger K. 2, Garda. Csere: Czigány D., Horváth B. 2, Parkes, Máté Zs. 1, Csabai 2, Doroszlai (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila

FRANCIAORSZÁG: Chabrier – Millot, Cesca, Guillet Valverde, Daule, C. Clerc 1. Csere: A. Sacre 1, Mahieu 1, Barbieux, Battu, Jaskova 1. Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
Bíró Attila
francia-magyar
franciaország