cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

„Nagyon sok erőt adnak a szurkolóink!”

2017. február 20. 17:03

Kedden újra vízben női válogatottunk: 18:30-tól Franciaországot fogadja a Hajós uszodában világliga-meccsen. A győzelem nagyon sokat, konkrétan Szuperdöntőbe jutást érhet. Gurisatti Gréta bízik abban, hogy sok gólt szerezve magabiztosan győz a csapat. A meccsre még a media@waterpolo.hu email címen lehet még regisztrálni.

Tekintettel arra, hogy a Lille-i mérkőzésen tíz góllal, 16–6-ra nyert a Bíró Attila vezette, arra a partira több helyen is átalakított válogatott, nem lehet kérdés, győzni kell a keddi összecsapáson. Ami ráadásul szinte bizonyosan a világliga Szuperdöntőbe jutást is eredményezheti, hiszen az olaszok elleni, felejthetetlen hangulatú januári győztes derbinek is hála nyolc pontja lenne a csapatnak, ami minimum a továbbjutó rosszabb második pozíciót eredményezheti Európában. Arról nem beszélve, hogy az olaszországi jó eredményt se, azaz a csoportlesőséget se zárjuk ki!

„Csütörtök óta készülünk együtt, túl vagyunk egy úszó- és egy erőléti felmérőn is – számolt be az elmúlt napok eseményeiről Gurisatti Gréta. – Miután kedden és szerdán is bajnoki meccsünk volt, annyira nem voltunk frissek, ennek ellenére jobban sikerültek ezek a felmérők, mint a múltkoriak. De azért nem tagadom, a vasárnapi pihenőnap jól jött…”

A dunaújvárosiak 21 esztendős játékosa szerint sem lehet, csak egyfajta eredmény a Hajós uszodában – már csak a közönség miatt sem: „A francia válogatott nincs az elitben, de oda kel rájuk figyelni, ráadásul most új edzőjük van, biztosan mást csinálnak, mint eddig, szóval résen kell lennünk. Persze magabiztos, sokgólos meccset remélek, legfőképpen azt, hogy a várhatóan ezúttal is nagyszámú közönséget meg tudjuk örvendeztetni. Nagyon sok erőt adnak a szurkolóink!”

Gréta klubjában húzóember, a válogatottba az Európa-bajnokok között értelemszerűen még keresi a helyét, minden egyes alkalommal igyekszik bizonyítani, lehet rá számítani. Már csak azért is, mert természetesen szeretne ott lenni a világbajnoki csapatban. „Úgy érzem, már másként állnak hozzám a válogatottban, és én is a csapathoz, mindenki tiszta lappal kezdte a négyéves ciklust. Örülök, hogy rendre megkapom Bíró Attilától az esélyt a bizonyításra, igyekszem élni vele. Az olaszok elleni győzelemnek nagyon örültem, még úgy is, ha a saját szerepemet sajnos meghatározta a korán begyűjtött két személyi hiba. Pedig nagyon jól éreztem magam a vízben, kár, hogy támadásban akkor nem tudott ez megmutatkozni. De sebaj, már lezártam, tanultam belőle, adott az újabb lehetőség. Szeretnék hiba nélkül, jó támadójátékkal előrukkolni kedden” – fogalmazott, aki külön megemlítette, hogy kifejezetten eseménydús hét elő néz ő is, hiszen szombaton a kontinens elit klubcsapata, az Euroliga-győztes spanyol Sabadell ellen ugrik vízbe a Dunaújváros tagjaként a sorozat negyeddöntőjében. És bizony a kapitány azon a meccsen is árgus szemekkel figyel majd…

hunfravlbehar.jpgA mérkőzésre a Magyar Vízilabda Szövetség ezúttal is ingyenes belépést biztosít az érdeklődők, és mindezt regisztráció útján jelzők számára. 600 fő jelentkezését várjuk a media@waterpolo.hu email címen. Egy e-mail címről maximum két darab igénylést tudunk elfogadni! Igénylése kizárólag akkor érvényes, ha visszaigazolást kap az e-mail címre. Kérjük, a visszaigazoló e-mailt kinyomtatva hozza el magával a gyorsabb bejutás érdekében.

A felkészülés csütörtökön este kezdődik a találkozóra. Ami a meccsnapot illeti: a rendőrség a margitszigeti munkálatok miatt azt kéri a szurkolóktól, hogy majd idejében induljanak a mihamarabbi bejutás érdekében a Hajós uszodához.

A franciák elleni világliga-meccs kerete
Doroszlai
Vanda (BVSC), Kasó Orsolya (Dunaújváros) – kapusok
Czigány Dóra, Csabai Dóra, Szücs Gabriella (UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (Eger) – mezőnyjátékosok

Női világliga európai selejtező
A B-csoport programja:

November 22.:
Olaszország–Franciaország 14–4
November 29.: Franciaország–Magyarország 6–16
Január 24.: Magyarország–Olaszország 10–10 – ötméteresekkel 3–1
Február 21.: Magyarország–Franciaország
Március 28.: Franciaország–Olaszország
Április 18.: Olaszország–Magyarország

Az állás:
1. Magyarország 5 pont
2. Olaszország 4
3. Franciaország 0

A-csoport
Az állás:

1. Görögország 4 pont
2. Oroszország 3
3. Hollandia 2

HUNFRAplakat.jpgA világliga nyolccsapatos Szupedöntőjébe Európából a két selejtezőcsoport győztese, illetve a jobb második kerül.


Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
Bíró Attila
francia-magyar
franciaország