cover image
Egyéb

BL, A-csoport: hatékony támadást!

2017. február 18. 8:01

A Bajnokok Ligája hatodik fordulójában ugyanazokkal a csapatokkal játszanak az együttesek, mint másfél hete, csak éppen fordított pályaválasztással, így az OSC fogadja az Olympiakoszt, míg a Szolnok utazik a Spandauhoz.

Amíg az A-Híd-OSC-Újbuda legfőbb riválisa, az olasz Brescia egy laza péntek esti pancsolással letudta a Bajnokok Ligája hatodik fordulóját, addig Vincze Balázs együttesére az egyik legkeményebb feladat vár. A Kondorosi útra érkezik ugyanis az előző szezon ezüstérmese, a görög Olympiakosz. Amely erejéről a második hely mellett sokat elmond, hogy a 2015–2016-os idényben egyetlen veresége volt (a BL-fináléban), míg a mostani szezonban úgy ikszelt Szolnokon, hogy szinte végig előnyben volt.

„Nagyon kemény mérkőzést játszottunk Pireuszban a múlt héten, az Olympiakosz remekül védekezett, és ezzel a védekezéssel szemben nem tudtunk elég hatékonyan támadni – utalt Vincze Balázs edző a múlt szerdai 7–4-es vereségre. – Az a célunk, hogy szoros meccset játszunk, meglegyen a kemény védekezés, de emellett mutassuk meg, hogy tudunk eredményesen támadni. Erre készültünk egész héten.”

A csütörtökön a Jadran Herceg Novival kétkapuzó OSC-nél Salamon Ferencet leszámítva mindenki egészséges, a válogatott átlövő már Pireuszban sem játszott, kihagyta a Volvo-kupát és csak szombaton derül ki, számíthat-e rá a szakvezető.

„Tíz nap alatt másodszor játszunk az OSC-vel, és a találkozó nagyon fontos lesz a csoport végeredményét illetően is – nyilatkozta Teodorosz Vlahosz, az Olympiakosz edzője. – Jól ismeri egymást a két csapat, de ez teljesen más mérkőzés lesz, mint a pireuszi. Az OSC erős otthon, az Olympiakosz azonban mindig győzelemre játszik, az ellenféltől és a helyszíntől függetlenül.”

Az OSC–Olympiakosz meccs eredménye pedig a két csapaton kívül a Szolnoknak is fontos lehet, ahol szintén rendre a győzelem a cél, a Dózsa pedig a csoportelsőségre hajt, s éppen az Olympiakosz a fő riválisa. Ezen az úton most egy újabb kötelező győzelem vár az együttesre, a hazai 12–7-es siker után idegenben kell legyőznie a német Spandaut.

„Már a múlt heti szolnoki meccs előtt is tisztában voltunk azzal, hogy a Spandau egy jó csapat, szoros meccset is játszottunk velük. Arra kell figyelnünk, hogy ne legyen hullámzó a teljesítményünk, négy negyeden keresztül kell odatenni magunkat ahhoz, hogy győzhessünk a német fővárosban” – mondta Cseh Sándor, a Szolnok mestere.



Bajnokok Ligája, A-csoport, 6. forduló
Pénteken játszották

AN Brescia (olasz)–Olympic Nice (francia) 13–4
Szombat
A-Híd-OSC-Újbuda–Olympiakosz Pireusz 18:00 (tv: Digi Sport1)
Spandau 04 Berlin (német)–Szolnoki Dózsa-Közgép 19:00

Az állás:
1. Olympiakosz 13 (46–21, 5 mérk.)
2. Szolnok 13 (53–33, 5)
3. Brescia 10 (6)
4. OSC 7 (5)
5. Spandau 3 (5)
6. Nice 0 (6)
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
bl bajnokok ligaja osc szolnok pireusz olympiakosz