cover image
Egyéb

Szűcs Levente: Nem tudok veszíteni!

2017. február 16. 16:52

Zajlik az élet Szűcs Levente körül. A szakvezető alig másfél hónap az MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló edzője, de már a felsőházba vitte a csapatot, amelynek két válogatott játékosa is van jelenleg.

Január 5-én lett hivatalos, hogy a szövetségi kapitánynak megválasztott Märcz Tamás végül nem fejezi be a szezont a BVSC kispadján, s helyét segítője, Szűcs Levente veszi át. A zuglói együttes akkor az ötödik helyen állt a B-csoportban, aztán az új szakvezetővel lendületbe jött: a csapat ikszelt a Fradival és idegenben győzte le a Honvédot, ez a négy pont pedig a tatabányai kötelező győzelemmel kiegészülve azt jelentette, hogy a téli hajrá felsőházat ért az együttesnek.

„Minden csoda három napig tart, azóta már újabb feladatok állnak előttünk, még nagyobb célokkal – kezdte Szűcs Levente. – Mondhatnám, hogy a rájátszásban az ötödik hely a célunk, ez azonban függ attól is, hogyan teljesítenek a riválisok, mindenesetre szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni. Nagyon jó volt ez az időszak, főleg mert eredményesen is szerepelnek. Hogy ezzel magasra tettük a mércét? Nem baj, szeretem, ha nagy céljaink vannak.”

Szűcs Levente és a BVSC a Szolnok ellen kezd a felsőházban február 22-án, a szakvezető pedig immár két válogatott játékossal dolgozhat együtt, hiszen Török Béla és Kovács Péter is tagja Märcz Tamás keretének. Az BVSC edzője ennek kapcsán elmondta, ez örömteli, viszont a klubban ők ugyanazok a játékosok maradnak, mivel sosem rangsorolja a pólósait, nem hisz ebben. Sokkal inkább hisz viszont abban, hogy az a tűz, amit a parton mutat, az a vízben lévőkre is átragad.

„Csúnya kifejezés, de olyan a kutya, amilyen a gazdája – mondta Szűcs Levente, akik gyakorlatilag végig ugrálja és kiabálja a meccseket, ami éles váltás Märcz Tamás nyugodtsága után, viszont a korábbi BVSC-edzőre, Gerendás György stílusára hajaz. – Hiszek abban, hogy pluszt adok ezzel a csapatnak és átragad rájuk ez a szenvedély. Dicséret, ha Gerendás György nevét említik, az ő idejében kerültem be a felnőttek közé, sokat tanultam tőle. Egyébként is nagyon el voltam kényeztetve játékosként, remek edzőkkel dolgozhattam együtt. A parton azért is égek ezer fokon, mert nem tudok veszíteni. Azt mondják, meg kell tanulni, de képtelen vagyok, játékosként is ilyen voltam, nem tudok beletörődni a vereségbe, nem akarom elfogadni azt.”

A 34 éves edző hozzátette, nemcsak a mostani szezonban szeretne minél jobban szerepelni a BVSC-vel, hanem a folytatásban is majd. A csapat kapcsán elmondta, a keret nagy része adott, alapvetően nem tervez változásokat, aztán ha úgy alakul, hogy lesz lehetőségük igazolni, vagy úgy hozza a szükség, akkor erre is megvannak a tervei. Addig pedig gőzerővel dolgozik a csapatépítésen.

„Egyértelműen a csapatban hiszek, annyiszor bizonyította már ezt az élet, a tökéletes csapatszellem nagyon sokat érhet” – mondta Szűcs Levente.

Vízilabda hírek
bvsc szucs levente