cover image
Egyéb

Remek UVSE-végjáték Újvárosban – már biztos első a bajnok

2017. február 15. 21:05

Áts Bertalan csapata változatos meccsen, Keszthelyi Rita nélkül, 8–8 után 11–8-ra elhúzva nyert riválisa otthonában, így behozhatatlan előnyre tett szert a középszakaszban, avagy a rájátszást az első helyről kezdheti.

A sérült Keszthelyi Ritát nélkülöző UVSE Czigány Dóra révén kiegyenlítette egygólos hátrányát (az első gólt ugyanis szabaddobásból Gurisatti Gréta szerezte), ám Menczinger Kata akciógólját újabb dunaújvárosi találat, nevezetesen a balkezes Horváth Brigitta pontos lövése követte. A bajnok azonban nem zuhant össze, még az első negyedben megfordította az állást: Kisteleki Hanna akcióból, Szücs Gabriella fórból talált be, majd öt másodperccel a vége előtt Tóth Ildikó váltott gólra azonnal egy fórt.

A második negyedben Mihók Attila csapata fordított (Horváth és Szilágyi Dorottya volt eredményes), avagy hullámzó partiról beszélhettünk. A nagy kezdés után a védekezésüket is összeszedték a felek, nehezebb volt érvényesült – a menet végén Tóth brusztolt ki egy ötöst Garda Krisztina ellen, Catharina van der Sloot pedig gólra váltotta.

Nagyszünet után tapadtak egymás a felek, kétszer a hazaiak, kétszer a vendégek vezettek, mindig volt egyenlítés. A végjáték azonban egyértelműen Áts Bertalan csapatáé volt: 6:26-cal a vége előtt Czigány akciógóllal egyenlített 8–8-ra, majd Takács Vivien és Kuna Szonja villant, bizonyítva, hogy nem csak a jól ismert válogatott játékosok képesek a gólszerzésre. S miután Gangl Edina is jól védett (11/19, 58 százalék), és Kisteleki Hanna szabaddobást zúdított be Kasó Orsolya kapujába, eldöntötte, s 11–8-ra megnyerte az UVSE a meccset, ezzel egyúttal már biztos, hogy a középszakaszt is!

Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője: „Az Újpest fölénk nőtt szinte minden tekintetben, nyolc–hetes vezetésünknél két elképesztő hibát követtünk el, amiből a vendégek fordítani tudtak. Ma a fórokat sem jól játszottuk meg, kevés helyzetünk volt, de azokat is kihagytuk. Minden tekintetben jobb volt ellenfelünk.”

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője: „Nívós, szórakoztató, végig izgalmas mérkőzést játszottunk, az utolsó pillanatokig fej-fej mellett haladt mindkét csapat, egy nagyon erős és taktikus Dunaújvárost győztünk le. Az volt a sikerünk kulcsa, hogy az utolsó negyed utolsó perceiben tudtunk váltani.”

Szentesen többször is úgy nézett ki, hogy megszerzi a három pontot ifjabb Tóth Gyula csapata, hiszen Kövér-Kis Réka vezérletével 2–0-ra, 4–2-re, 6–3-ra és a negyedik negyeddben 9–6-ra is vezetett, ám a szegediek rendre egyenlíteni tudtak. Különösen a végén volt ez bravúr, hiszen már csak 6:42 volt hátra, amikor Hevesei Anita szabaddobásból a házigazda kilencedik gólját szerezte. A vendégek azonban nem este össze, betalált Pengő Nikolett és Kádár Ildikó akcióból, majd 1:04-gyel a vége előtt Bujka Barbara bal keze villant, beállítva a 9–9-es végeredményt. A hazaiaknál Lekrinszki Gina 57 (12/21), a túloldalt Tóth Eszter 40 (6/15) százalékkal védett.

A harmadik, késő esti mérkőzésen a Honvéd az első negyedben remekül tartotta magát a BVSC ellen, ám a folytatásban érvényesült a papírforma, a BVSC magabiztosan nyert – legeredményesebb játékosa ezúttal is Kisteleki Dóra (6 gól) volt.

Női ob I, középszakasz, felsőház, 13. forduló

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–UVSE 8–11 (3–4, 2–1, 1–2, 2–4)
Gólszerzők:
Szilágyi 3, Horváth B. 2, Menczinger, Somhegyi, Gurisatti, ill. Czigány 3, Tóth I. 2 Kisteleki H. 2, Takács V., Szücs, Kuna, van der Sloot
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Hungerit-Szentes–Szegedi Vízmű-Taylor&Nash-Szegedi Egyetem 9–9 (3–2, 3–4, 1–0, 2–3)
Gólszerzők:
Kövér-Kis 4, Hevesi 2, Brávik, Pantovic, Rybanska, ill. Bujka 3, Lengyel Dominika 2, Lengyel A., Miklós D., Kádár, Pengő
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–BVSC-Zugló-Diapolo 6–19 (4–5, 0–6, 0–4, 2–4)
Gólszerzők:
Illés H. 3, Bálint R., Szűcs P., O-Nagy, ill. Kisteleki D. 6, Leimeter 3, Kele 2, Farkas K. 2, Máté 2, Pócsi, Koncz, Varga V., Gyöngyössy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)


Az állás:
1. UVSE 51
2. Dunaújváros 43
3. BVSC 34
4. Szeged 19
5. Szentes 13
6. Honvéd 0
Vízilabda hírek
női bajnokság
középszakasz
uvse
BVSC
dunaújváros