Férfi világliga: hiába nyertek rangadót a görögök

2017. február 15. 10:11

Az élcsapatok közül Szerbia és Görögország is nyert a világliga 4. fordulójában, igaz a görögök várhatóan így sem előzik meg a horvátokat a csoportban.

A 2016–2017-es világligaszezonban megszokott módon fiatal csapatot küldött vízbe Dejan Szavics, a szerbek szövetségi kapitánya, amely Szlovákia otthonában csak ötméteresekkel tudott nyerni, Romániában viszont nem hibázott az A-csoportban. Az együttes 5–2-re vezetett a szünetben, végül 9–4-re győzött. A szerbeknél három olimpiai bajnok játszott, közülük az egri Milos Csuk egy gólt szerzett. A csoport másik meccsén a németek szétlövésben nyertek Szlovákia ellen.

A B-csoportban görög–horvát rangadóra került sor, igaz, mivel ősszel 11–6-ra nyert Horvátország a házigazdának hattal kellett volna győzni, hogy az egymás elleni eredmény majd neki kedvezzen a csoportküzdelmek végén. Ez nem jött össze, a siker viszont igen. A szünetben még vezetett Horvátország, a harmadik negyedben viszont fordítottak a görögök, s végül 10–8-ra győztek. Szintén ebben a csoportban került sor a francia–holland párharcra, ahol ismét a hollandok nyertek – ezúttal ötméteresekkel –, bár valószínűleg jobban örültek volna, ha tavaly áprilisban az olimpiai selejtezőn győznek Franciaország ellen.

A C-csoportban az oroszok másodszor is legyőzték a grúzokat, ezzel együtt hatalmas meglepetés lenne, ha nem a most szabadnapos Olaszország végezne a csoport élén.

Érdekesség, amíg a többség tétmeccset játszott, addig az olasz nemzeti együttes egyébként hazája bajnokcsapatával, a világválogatottal egyenértékű Pro Recco ellen vívott felkészülési találkozót. A mérkőzésen a Recco 14–6-ra győzött, noha az olasz válogatott játékosai természetesen az ellenfélnél szerepeltek.

Férfi világliga, európai selejtező, 4. forduló

A-csoport:
Románia–Szerbia 4–9, Németország–Szlovákia 5–5 – ötméteresekkel 4–3
Az állás: 1. Szerbia 11, 2. Szlovákia 5, 3. Németország 4 (39–46), 4. Románia 4 (37–52)

B-csoport: Görögország–Horvátország 10–8, Franciaország–Hollandia 6–7
Az állás: 1. Horvátország 9 (51–32), 2. Görögország 9 (41–34), 3. Hollandia 6, 4. Franciaország 0

C-csoport: Oroszország–Grúzia 19–8. Szabadnapos: Olaszország
Az állás: 1. Olaszország 6 (24–12, 2 mérk.), 2. Oroszország 6 (40–31, 3), 3. Grúzia 0 (3)XI. Volvo-kupa, 3. nap - Fotók: Madar Dávid
XI. Volvo-kupa, 2. nap (CRO-SVK) - Fotók: Madar Dávid
XI. Volvo-kupa, 2. nap - Fotók: Madar Dávid
XI. Volvo-kupa, 1. nap - Fotók: Madar Dávid
XI. Volvo-kupa sajtótájékoztató - Fotók: Madar Dávid
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok