Egyéb

Teljes a vb-mezőny

2017. február 13. 15:09

Az amerikai kontinensen is befejeződött a világbajnoki kvalifikáció, így a férfitorna összes csapata ismert már a budapesti világbajnokságra.

Összesen két fennmaradó hely volt kérdéses a 17. FINA Világbajnokság férfi vízilabdatornájára, egészen eddig. Az amerikai kontinens két maradék kvótájáért az UANA Cup keretén belül küzdött négy válogatott: Brazília, Kanada, Argentína és a házigazda Trinidad és Tobago.

A körmérkőzések után az 1. helyezett a 4. helyezettel, a 2. pedig a 3. helyezettel játszotta az elődöntőt, egyben a világbajnoki részvételért zajló meccset.
Kanada 21-1-re verte Trinidad és Tobagót, míg Brazília 11-5-re Argentínát, így ez a két válogatott váltotta meg a jegyét a budapesti tornára. Az aranyérméért folyó döntő tétje az volt, melyik csapat melyik kalapba kerül a február 24-is sorsolás előtt. Nos, Brazília 6-5-re verte Kanadát, így a második csoportból, a mienk mellől várhatja a vb február 24-i sorsolását.

UANA Cup

Csoportmérkőzések:
Kanada-Trinidad és Tobago 35-1, Brazília-Argentína 9-3, Argentína-Kanada 9-8, Brazília-Trinidad és Tobago 29-5, Kanada-Brazília 8-4, Argentína-Trinidad és Tobago 2-19

Elődöntő:
Brazília-Argentína 11-5
Kanada-Trinidad és Tobago 21-1

Döntő:
Brazília-Kanada 6-5

A férfiak vb-kalapjai:
1. kalap: Szerbia, Horvátország, Olaszország, Montenegró
2. kalap: Egyesült Államok, Magyarország, Brazília, Görögország
3. kalap: Kanada, Spanyolország, Oroszország, Ausztrália
4. kalap: Dél-Afrika, Japán, Kazahsztán, Franciaország

Vízilabda hírek
vb