cover image
Egyéb

Halhatatlanok között a tokiói bajnok!

2017. február 13. 12:08

Az International Swimming Hall of Fame, azaz a nemzetközi sportági halhatatlanokat tömörítő szervezet tagjai közé választotta dr. Bodnár Andrást, az 1964-es olimpiai aranyérmes csapat játékosát, a LEN orvosi bizottságának tagját. A hírt a jelölőbizottságban és a döntőbizottságban is tag dr. Kemény Dénes közölte az érintettel.

A jelölést elfogadva az International Swimming Hall of Fame, azaz a nemzetközi sportági halhatatlanokat tömörítő szervezet úgy döntött, hogy tagjai közé választja dr. Bodnár Andrást! A hírt a jelölőbizottságban és a döntőbizottságban is tag dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke (aki 2011 óta maga is tagja a Hirességek Csarnokának) közölte az 1964-es olimpiai bajnokkal, az ötkarikás ezüstéremmel (1972) és két bronzéremmel (1960, 1968) is rendelkező, világ- és Európa-bajnok legendánkkal.

„Meglepődtem, meghatódtam, nem számítottam rá – fogalmazott az április végi-május eleji beavatáson majd hivatalosan is halhatatlanná váló bajnokunk. – Még valamikor a nyolcvanas évek végén felvetődött, hogy beválasztanak, de akkor végül ez elmaradt, azóta nem is gondoltam erre. Hála istennek azóta sok kiváló eredménynek örülhettünk a vízilabdában is, mást ne mondjak, nagyon boldog voltam, amikor tavaly a hat háromszoros olimpiai bajnok kiválóságunkat választották a Hall Of Fame tagjai közé. Csodálatos srácok. Hogy most én is követhettem őket és a többi bajnokunkat, tényleg hatalmas megtiszteltetés!”

A 74 esztendős dr. Bodnár András a mai napig aktív, igaz vízilabda helyett teniszezik. 1992 óta tagja az Európai Úszó Szövetség (LEN) orvosi bizottságának, ezen felül a Magyar Olimpiai Bizottság keretin belül működő Mező Ferenc Sportbizottság elnöki teendőit is ellátja.

„Vannak feladatok, igyekszem nekik megfelelni. A hazai vizes világbajnokságon is segítek, ha felkérnek, illetve nyakunkon az 1968-as olimpia ötvenéves jubileumi évfordulója, arra is készülni kell. Esemény esemény hátán, szó sem lehet unatkozásról” – tette hozzá az önálló Magyar Vízilabda Szövetség első elnöki teendőit 1989–1992 között ellátó korábbi sebészfőorvos, aki titkon reménykedik abban, hogy 2024-ben a magyarországi olimpián is tevékenykedhet, vagy minimum drukkolhat a magyar sportolóknak.

BodnárAndrásMTIketto.jpgSzóval akkor április végén, vagy május elején dr. Bodnár András neve is odakerül a többi legendánk közé! A magyar vízilabdázók már szép számban képviseltetik magukat, hiszen a Hírességek Csarnokának tagja Benedek Tibor, Biros Péter, Faragó Tamás, Gyarmati Dezső, Halassy Olivér, Homonnay Márton, Kanizsa Tivadar, Kásás Tamás, Kárpáti György, dr. Kemény Dénes, dr. Kiss Gergely, Komjádi Béla, Lemhényi Dezső, Markovits Kálmán, Mayer Mihály, dr. Molnár Tamás, Németh János, Szécsi Zoltán, Szivós István, id. Szivós István és Zólyomi András.


Vízilabda hírek
hall of fame
halhatatlanok
bodnár andrás