cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

XI. Volvo-kupa – szubjektív: lesznek még szép napjaink

2017. február 12. 15:18

Montenegró mögött, Horvátország előtt végezve ezüstérmes lett a magyar válogatott – a három nap nem kevés elemző feladatot ró Märcz Tamásra és stábjára. És momentán így van ez jól.

Törékeny a csapat – nincs ebben semmi meglepő. Nincs ebben semmi meglepő, mert a változások korának a változását éljük, ami vízilabdára fordítva hozzávetőleg annyit tesz, hogy a nagy generáció után összeállt együttest kell most újraformázni. Emlékszünk, milyen nehéz dolga volt Benedek Tibornak 2013-tól kezdve, nem számíthatott olyan legendákra, mint Kásás Tamás, Molnár Tamás vagy Kiss Gergely, mégis, sikerült összegyúrnia egy ötkarikás éremesélyes csapatot. Na, most a fájdalmas riói történések után újfent elölről kell kezdeni a munkát, az új kapitány további régi harcosok hiányában (elég csak Madaras Norbert, Kis Gábor vagy Szivós Márton nevét említeni) kezdte az alapozó munkát. Szóval még lyukas, persze hogy lyukas a szerkezet, egy-két biztos, Märcz Tamás által beépíteni kívánt elem is hiányzik, így történhetett többek között a Montenegró elleni csúnya kisiklás. A szombati parti kristálytisztán mutatott rá a hiányosságra, a fentebb citált törékenységre, horribile dictu tűélesen jelezte, feltétlen kell egy olyan vezér a vízbe, mint a túloldalon a fiatalokat istápoló Ivovics volt. A póló megbízhatóság mintaképe, Hosnyánszky Norbert speciel tökéletesen megfelel majd ennek a kritériumnak, de tudjuk, vannak még remélt tartalékaink…
A horvátok elleni performansz közben legalább ekkora svunggal igazolja, még az aggódás farvizén is felesleges a reménytelenség hangján szólni, vitriolba mártott tollal fogalmazni, igen is, van potenciál a társaságban. Kiszélesítve: bármennyire nehéz az átmenet, van potenciál a magyar férfi vízilabdában.
„Nem lesz ez rossz, csak sokat kell dolgozni” – vont mérleget a díjátadó után mellém ülő Molnár „Papesz”, mintegy igazolva sokunk reményét, mely szerint – noha az élet tényleg nem lányregény – bizony, lesznek még szép (tudósítói) napjaink. Reflexből írnám, hogy akár már a hazai világbajnokságon, ám most értelemszeren nem szabad nagy terheket pakolni az együttesre. Még úgy sem, hogy nyilvánvalóan sejtjük, miért ugrik majd vízbe a Margitszigeten. Várhatóan jóval masszívabban ennél.


a.z.
 
A XI. Volvo-kupa végeredménye:
1. Montenegró 7
2. Magyarország 6
3. Horvátország 4
4. Szlovákia 0
watch?v=Q6miSpmPqPQ

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
volvo-kupa
szubjektív