cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

XI. Volvo-kupa, Märcz Tamás: ez a keret is tud alkotni

2017. február 12. 13:34

1–6-róll nyerte meg 9–7-re a Horvátország elleni mérkőzést a magyar válogatott a Volvo-kupán, bizonyítva, hogy erős riválissal szemben is képes jó teljesítményre.

Húh, ez nagyon kellett. 1–6-nál mindenki kellemetlenül érezhette magát, hiszen úgy tűnt, Montenegró után Horvátország is simán legyőzi az alakuló magyar együttest. Aztán a második negyedtől feljavult a játék, hatalmas küzdelmet vívtak a felek a vízben, az akarat pedig gyümölcsözött. Az összeálló együttes a második félidőben gólt sem kapott, s végül 9–7-re nyert!

„Morálisan segítenek az ilyen győzelmek, akár abban, amikor a játékosok visszamennek a klubjukba, akár abban, amikor a következő találkozásnál majd folytatjuk a munkát. Talán egy kicsit megnyugtattunk mindenkit, a szakmát és a közönséget is, hiszen ha van hit, akkor a három nap alatt a kezdetleges helyzetből egy sokkal jobb állapotba jutottunk el – kezdte Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Ha többet van együtt a csapat és hisznek magukban a játékosok, akkor nagyobb az esély a jó eredményre. El kell hinniük, hogy jó játékosok és így együtt akár ez a keret is tud nagyot alkotni. Arra kell vigyázni, hogy a mai első meg a tegnap első két negyed ne ismétlődjön meg, mert az kellemetlen helyzet mindenki számára.”

A szakvezető hozzátette, bosszantó volt az 1–6-os kezdés, de akkor is azt kérte a pólósaitól, hogy a saját játékukkal foglalkozzanak, és akkor is tudta, ennél sokkal többre képesek. Ebből jött össze aztán a győzelem, mégpedig olyan módon, hogy a második félidőben már a magyar csapat uralta a játékot.

„Sok jó egyéni teljesítmény volt a második negyedtől, szépen összeállt minden, és azt gondolom, rászolgáltunk a győzelemre, mert kezdet már alakulni a csapat stílusa, ráadásul megvolt a hit a játékosokban” – tette hozzá Märcz Tamás.

Nem véletlenül emelte ki a kapitány, hogy összeállt a csapat és jöttek a jó egyéni teljesítmények, s végül a negyedik negyed elejére érte utol az együttes a horvátokat. Előbb Manhercz Krisztián egyenlített ötméteresből, majd Tóth Márton és Vámos Márton gólja a győzelmet jelentette.

„Azt hiszem, nem bánta meg az, aki kilátogatott a meccsre, nyilván az első negyedben igen, de a folytatás jó reklám volt a vízilabdának – mondta Manhercz Krisztián. – Nem minden nap lehet látni ilyen fordítást, ami most nekünk összejött. A második, harmadik és negyedik negyedben mutatott játékra alapozhatunk és akkor komoly céljaink is lehetnek. Természetesen sok edzésre, taktikai gyakorlásra van még szükségünk.”
 
XI. Volvo-kupa, nemzetközi férfitorna, Tüske uszoda, 3. (utolsó) forduló

Magyarország–Horvátország 9–7 (1–6, 2–1, 3–0, 3–0)

Tüske uszoda. Vezette: Horváth R. (szlovák), Obradovics (montenegrói)

Magyarország: Decker A. – Bátori 2, Mezei, Vámos 2, Török B., Manhercz K. 1, Nagy Á. 1 Csere: Zalánki, Jansik D., Tóth M. 1, Fülöp 1, Kovács P. 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Horvátország: Marcelic – Loncar 1, Zovic, Bukic, Sukno 3, Setka 1, Buljubasic 1. Csere: Bijac (kapus), Macan. K. Milakovic 1, M. Vrlic, Vukicevic, Krapic. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A XI. Volvo-kupa végeredménye:
1. Montenegró 7
2. Magyarország 6
3. Horvátország 4
watch?v=is8SVWfgn98&feature=youtu.be 4. Szlovákia 0
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
volvo kupa magyarorszag horvatorszag marcz tamas