cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

XI. Volvo-kupa - Märcz Tamás: most itt tartunk, megyünk majd felfelé

2017. február 11. 22:00

Tanulságos vereséget szenvedett a magyar válogatott Montenegrótól a XI. Volvo-kupa második napján, amely senkinek sem esett jól, viszont sokat lehet profitálni belőle a jövőben.

Märcz Tamás megőrizte a higgadtságát. A szakvezető nem volt könnyű helyzetben, amikor a Montenegró elleni 9–4-es vereséget (és a 0–6-os első félidőt) kellett értékelni, ennek ellenére nyugodtan beszélt a mérkőzésről, s annak tanulságairól. 

„Érződött a hiánya, annak a két-három fiatalabb, de már tapasztalt játékosnak, akit kivettünk a keretből, és ez betöltetlen helyet hagyott – utalt a szakvezető arra, hogy a pénteki csapattagok közül szombatra többek közt Hosnyánszky Norbertnek, Manhercz Krisztiánnak és Vámos Mártonnak is pihenőt adott. – Kellett két negyed, amíg a helyükön játszók átérezték, hogy milyen pluszt kell vállalniuk. Sok mindennek össze kell állnia, emberelőny, emberhátrány, sokat kell még dolgozni ezeken. De az ilyen mérkőzések használnak, hogy lássuk, hol vagyunk. "

A szövetségi kapitány a rossz élmény kapcsán hozzátette, senkinek sem volt jó, amikor 0–6 állt az eredményjelzőn, viszont ez is arra mutatott rá, hogy nemzetközi szinten muszáj megbecsülni és kihasználni az adódó lehetőségeket, nagy elánnal, precizitással kell belemenni egy ilyen nehézségű mérkőzésbe. S utólag persze könnyű okosnak lenni, de komoly kockázattal jár, amikor Märcz Tamás úgy döntött, hogy az alakuló gárda tapasztaltabb pólósai közül hármat is pihentet.

„Ez már akkor is kockázatos volt, amikor úgy döntöttem, hogy meghúzom ezt a lépést. Nekem viszont látni kell, ki az, aki ezen a szinten tud játszani, és arra is készülni kell, hogy mi van akkor, ha esetleg olyan helyzetbe kerülünk, hogy ezek a játékosok hiányoznak – folytatta a szakember. – Jelen pillanatban itt tartunk, aztán megyünk majd fölfelé.”

A kapitányhoz hasonlóan a játékosok sem repestek az örömtől, de látták a hibákat, és a meccs csak ráerősített arra, amit eddig is tudtak, hogy az új csapatnak sokat kell még dolgoznia. Nagyon sokat.

„Az első negyedben éreztem egy kis bátortalanságot, megilletődöttséget – mondta a két gólt szerző Decker Ádám. – Főleg az emberfórokon látszott ez, lassan mentek a labdák, nem volt meg a határozott, kapura törő szándék. Aztán el is ment a meccs az első negyedben. Utána már láttam a szemeken, hogy erőre kapunk, mindenki elhitte, hogy kortól függetlenül van keresnivalója, és szépen belemelegedtünk. Ez most még belefért, mert az építkezés elején vagyunk.”
A XI. Volvo-kupa zárónapján 11:30-tól az olimpiai ezüstérmes Horvátország ellen játszik a magyar válogatott.

XI. Volvo-kupa, nemzetközi férfitorna, Tüske uszoda, 2. forduló

Magyarország–Montenegró 4–9 (0–3, 0–3, 2–1, 2–2)


Tüske uszoda. Vezette: Stampalija (horvát), Horváth R. (szlovák)

Magyarország: Lévai M. – Bátori, Nagy Á., Jansik D., Erdélyi 2, Bedő, Kovács Gergő. Csere: Zalánki, Kovács P., Decker Á. 2, Tóth M., Fülöp. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Montenegró: Scsepanovics – Drasko Brguljan, Banicsevics, Vidovics 4, D. Radovics, Ivovics 1, Misics. Csere: Popadics 1, Durdics 1, Ukropina 2, Csucskovics, Murisics. Szövetségi kapitány: Vlagyimir Gojkovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A másik mérkőzésen:
Horvátország–Szlovákia 17–2 (3–1, 5–0, 5–1, 4–1)
Gólszerzők:
L. Fatovic 4, Vukicevic 3, K. Milakovic 2, Zovic 2, Lozina 2, Krapic 2, Setka, Buljubasic, ill. M. Tkac 2, Bielik
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás
1. Horvátország 4 pont
2. Montenegró 4
3. Magyarország 3
4. Szlovákia 0

A XI. Volvo-kupa (Tüskeuszoda) nemzetközi férfitorna további programja

Február 12., vasárnap:

Montenegró–Szlovákia, 10:00
watch?v=hTgO2UaEO70&feature=youtu.beMagyarország–Horvátország, 11:30
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
volvo-kupa
magyarország
montenegró