cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

XI. Volvo-kupa: jöhet az igazi kihívás!

2017. február 11. 10:30

A könnyed bemutatkozást követően szombaton és vasárnap már nehezebb mérkőzések várnak a magyar válogatottra a XI. Volvo-kupán, amely előbb Montenegróval, majd Horvátországgal találkozik.

„Az elképzeléseket, amit megbeszéltünk, vagy meccs közben kértem, azokat egyre jobban hajtottuk végre, de erre szükség is lesz, amikor keményebb ellenfelekkel játszunk. Akkor már nehezebb lesz ezeket a kéréseket végrehajtani” – mondta Märcz Tamás Szlovákia 20–5-ös legyőzését követően, s egyúttal már rá is tért a következő feladat(ok)ra.

A magyar válogatottra ugyanis a XI. Volvo-kupa második és harmadik napján már jóval keményebb próbatétel vár. Előbb az olimpiai negyedik Montenegró, majd a Rióban ezüstérmes Horvátország lesz a mieink riválisa. A két gárda pénteken döntetlent játszott, de nem csak emiatt mondhatjuk, hogy a két délszláv csapat (és a magyar is) hasonlít egymáshoz.

„Nagyon jó montenegrói csapat érkezett, rajtunk kívül a másik két erős csapat is hasonló abból a szempontból, hogy megmaradt egy rutinos gerinc az előző évből, és melléjük érkeznek a fiatal játékosok, nagyon jó keveréket alkotva – folytatta Märcz Tamás. – Ők jóval magasabb színvonalat képviselnek, kemény ütközetekre számítok. Nem lesz egyszerű nyerni, négy negyeden keresztül kell maximálisat nyújtani.”

Persze azért a rutinos mag nálunk is megvan, Hosnyánszky Norbert például csapatkapitányként vezette az együttest, s arról is beszélt, hogy volt, aki Szlovákia ellen mutatkozhatott be és szerezte meg első gólját, amely amellett, hogy dupla adag süteményt ér, fontos pillanat egy játékos életében.

„Első meccs, első gól, ez sok süteményt jelent – kezdte mosolyogva Kovács Gergő, merthogy ő az, aki góllal debütált pénteken. – Nagyon jó érzés, hogy végre bemutatkozhattam a felnőttválogatottban. Jó a társaság, ilyen meccsen főleg jó volt debütálni, örülök, hogy itt lehettem. Nem izgultam különösebben, vártam a meccset. Kicsit lelombozott a szerdai Barceloneta elleni vereség az Egerrel, emiatt viszont sokkal higgadtabb tudtam lenni. Kihoztuk a maximumot a meccsből, feldobott a győzelem, várjuk a szombati meccset, az igazi kihívást.”
 
volvoplakat20170210mano.jpg A XI. Volvo-kupa (Tüskeuszoda) nemzetközi férfitorna további programja

Február 11., szombat:

Horvátország–Szlovákia, 19:00
Magyarország–Montenegró, 20:30

Február 12., vasárnap:
Montenegró–Szlovákia, 10:00
Magyarország–Horvátország, 11:30

Jegyeket, bérleteket a tex.hu és a jegyed.hu oldalon oldalon lehet váltani, illetve korlátozott számban a helyszínen.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
volvo kupa tüske marcz kovacs