cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

XI. Volvo-kupa - Märcz Tamás: Különösen értékes a sokgólos győzelem

2017. február 10. 22:11

Győzelemmel mutatkozott be a magyar válogatott kispadján Märcz Tamás, aki elégedett a 20–5-ös sikerrel, s elmondta, felhasználták a meccset arra, amire kellett.

 Elégedetten érkezhetett a Tüske uszoda egy sarkában kialakított rögtönzött interjúzónába Märcz Tamás szövetségi kapitány, hiszen első mérkőzésén 20–5-re győzött a magyar válogatott. Szlovákia nem fejtett ki komolyabb ellenállást, a mieink viszont nagy kedvvel játszottak, szép gólokat szereztek.

„Minden győzelemnek örülök, így ennek is – kezdte Märcz Tamás. – A sokgólos győzelem különösen értékes a Volvo felajánlása miatt, hiszen így ezzel az utánpótlást is támogatjuk. Kicsit nehezebb mérkőzést vártam, ez abban az esetben lehetett volna így, ha a komplett szlovák válogatott ellen játszunk, de több profi játékosuk hiányzott. Ennek ellenére felhasználtuk a mérkőzést arra, amire kellett, sok lefordulásunk, labdaszerzésünk volt, kicsit összeszokott a csapat. Az elképzeléseket, amiket megbeszéltünk, vagy meccs közben kértem, azokat egyre jobban hajtottuk végre.”

A szakvezető hozzátette, tudja, hogy a folytatásban komoly kihívás vár rá és csapatára – szombaton Montenegró, vasárnap Horvátország az ellenfél –, most viszont még az a fontos, hogy sikerrel vette a társaság az első akadályt.

„Nem mondtam semmi különöset a meccs előtt a csapatnak, csupa olyan dolgot, amit akkor is el szoktam mondani, ha nem vagyok csapatkapitány. Van aki az első válogatott meccsén meglőtte az első gólját, ezek pedig fontos dolgok egy játékos életében, akárki is az ellenfél. Szombaton biztos nehezebb lesz, jobban is kell majd koncentrálni” – mondta Hosnyánszky Norbert, aki a csapatkapitánya volt a válogatottnak.
 
XI. Volvo-kupa, nemzetközi férfitorna, Tüskeuszoda, 1. forduló

Magyarország–Szlovákia 20–5 (3–0, 7–2, 7–1, 3–2)

Tüskeuszoda. Vezette:
Obradovics (montenegrói), Stampalija (horvát)

Magyarország: Lévai M. – Vámos 4, Hosnyánszky 4, Decker Á. 1, Erdélyi 1, Manhercz K. 3, Bedő 2. Csere: Zalánki 3, Bátori, Mezei 1, Török B., Kovács Gergő 1, Decker A. (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Szlovákia: Hoffrica – L. Vidumansky, M. Uradnik, M. Tkac 1, Bielik 1, Furman, Kolarik 2. Csere: Martanovic, Nedbal, Kostelnik, Mitruch 1, P. Tkac, J. Uradnik (kapus). Szövetségi kapitány: Peter Nizny

A XI. Volvo-kupa (Tüskeuszoda) nemzetközi férfitorna további programja

Február 11., szombat:

Horvátország–Szlovákia, 19:00
Magyarország–Montenegró, 20:30

Február 12., vasárnap:
Montenegró–Szlovákia, 10:00
Magyarország–Horvátország, 11:30

watch?v=r4DSMY_CEIQ&feature=youtu.beJegyeket, bérleteket a tex.hu és a jegyed.hu oldalon oldalon lehet váltani, illetve korlátozott számban a helyszínen.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
volvo-kupa
magyarország
szlovákia