cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

XI. Volvo-kupa: tudta-e?

2017. február 10. 14:17

A Horvátország–Montenegró találkozóval veszi kezdetét a XI. Volvo-kupa, a torna rajta előtt pedig összegyűjtöttünk néhány érdekességet, amit az idei tornáról, s a korábbi tíz viadalról tudni érdemes

– A keretben szereplők közül Zalánki Gergő hamarabb volt olimpikon, minthogy Volvo-kupán szerepelt volna.

– A kerettagok közül a Kovács vezetéknevű pólósok ezen a hétvégén mutatkoznak be a nemzeti csapatban.

– Noha a mostani a 11. Volvo-kupa, Märcz Tamás először vesz részt tornán.

– A keretben szereplő kapusok közül mindkettő alsóházi csapatban véd. Decker Attila a Honvéd, Lévai Márton a Debrecen játékosa.

– Az eddigi tíz tornából hetet nyert meg a magyar válogatott, kétszer volt második (mindkétszer a szerbek mögött), egyszer pedig harmadik (tavaly az olasz és a spanyol csapat is megelőzte a mieinket)

– Legtöbbször Kanada válogatottja kapott meghívót a Volvo-kupára, az észak-amerikai együttes hat tornán vett részt, míg a románok, illetve a németek négy-négy alkalommal látogattak el a viadalra. Az idei riválisok közül Szlovákiának és Horvátországnak a mostani a harmadik, Montenegrónak pedig az első Volvo-kupája.

– Kemény Dénes az egyetlen, aki hivatalos minőségben mind a tíz tornán ott volt eddig (hatszor kapitányként, négyszer elnökként), a játékosok közül Hosnyánszky Norbertnek ez lesz a kilencedik kupája, amivel beéri a vonatkozó lista élén Szivós Mártont. Érdekesség, Benedek Tibornak nyolc Volvo-kupa-részvétele van, amit háromféle szerepkörben gyűjtött össze, mivel kétszer volt játékos, kétszer Kemény Dénes segédedzője, négyszer pedig szövetségi kapitány.
 
– Kilenc város adott eddig otthont Volvo-kupának. Az első tornára Debrecenben került sor, majd Kecskemét, Eger, Hódmezővásárhely, Székesfehérvár, Miskolc, Győr és Budapest következett. A rendezők közül Kecskemét duplázott, míg a Laky uszoda után a Tüskeuszoda a második fővárosi helyszín.
 
Az idei tornán a  Tüske uszodában várhatóan remek hangulat lesz, jól fogynak a belépők, mindazonáltal érdemes megemlíteni: még kaphatóak jegyek! „Nagy szükség lesz a szurkolók buzdítására, amely nagy lökést adhat a csapatnak, szeretettel várjuk őket” – tolmácsolta a kapitány a csapat üzenetét. Szóval, irány a tex.hu és a jegyed.hu oldalak, majd péntektől vasárnapig az impozáns uszoda (ahol korlátozott számban majd a helyszínen is lehet jegyet váltani), a XI. Volvo-kupa.

Jegyeket, bérleteket a tex.hu és a jegyed.hu oldalon oldalon lehet váltani.

A XI. Volvo-kupa magyar kerete:
Kapusok: Decker
Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Kovács Péter (BVSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Tóth Márton (Ferencváros), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

A XI. Volvo-kupa (2017. február 10-12., Tüskeuszoda) nemzetközi férfitorna programja

Február 10., péntek:
Horvátország–Montenegró, 19:00
Magyarország–Szlovákia, 20:30

Február 11., szombat:
Horvátország–Szlovákia, 19:00
Magyarország–Montenegró, 20:30

Február 12., vasárnap:
Montenegró–Szlovákia, 10:00
Magyarország–Horvátország, 11:30
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
volvo kupa