cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Manhercz Krisztián: „szeretnék mindent megnyerni”

2017. február 10. 8:48

Péntek este (20:30) játssza első mérkőzését a XI. Volvo-kupán a magyar válogatott Szlovákia ellen, s a mieink egyik legfiatalabb pólósa izgalommal várja a tornát, s vezérszerepre készül.

Ahogy Hesz Máté főtitkár fogalmazott a Volvo-kupa csütörtöki sajtótájékoztatóján, jól mutatja az idő múlását, hogy amíg néhány éve még Manhercz Krisztián korosztálya is részesülhetett abból a támogatásból, amit a Volvo az utánpótlásra fordított, addig most már a Szeged szélsője ült szemben az újságírókkal. (A Volvo a torna magyar góljai után meghatározott összeget fordít a magyar póló utánpótlására.) Manhercz Krisztián ugyan még most is csak 20 esztendős, de már Európa-bajnoki bronzérmes, ott volt a riói olimpián, s már a harmadik Volvo-kupájára készül. Pontosabban a negyedikre, de az elsőn még a juniorválogatott tagjaként volt ott.

„Nagy izgalommal tölt el engem is, hogy milyen lesz az új kapitánnyal egy ilyen erős torna, amelynek alapvetően új kerettel is vágunk neki – mondta Manhercz Krisztián. – Sok kérdőjel van még bennem is, értem ezalatt, hogy milyen lesz a mostani csapattal játszani, vagy éppen milyenek lesznek a csapatban betöltött szerepek. Mindent megteszek majd azért, hogy vezérszerep jusson rám, s ezzel is segítsem a csapatot. Emellett szeretném, ha ki tudnánk szolgálni a közönséget, és bízom benne, hogy sokan jönnek majd ki.”

Akit esetleg éppen Manhercz Krisztián invitálása késztetne arra, hogy megnézze a Volvo-kupa egy, vagy éppen mind az összes meccsét, az ne habozzon, a tornára ugyanis lehet még belépőket vásárolni a tex.hu és a jegyed.hu oldalakon, illetve korlátozott számban a helyszínen.

„Bennem automatikusan az van, hogy szeretnék mindent nyerni, így a Volvo-kupa minden mérkőzésén is győzni szeretnék. Azonban azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy nem volt még időnk sok közös felkészülésre, ami abban is kimerül, hogy taktikailag nem tudtunk még mindent kikockázni, hogy mikor, kinek pontosan hol kell lennie, de az a lényeg, hogy a nyári világbajnokságra olyan összehangban legyen a csapat, hogy ezeket az ellenfeleket ott már biztosan tudjuk legyőzni” – folytatta Manhercz Krisztián.

Az 54 válogatott meccsnél járó „Manó” a vezérszereppel kapcsolatban hozzátette, érettebb játékot kell majd nyújtani, bár időnként éppen az az egyik erőssége, hogy nem teljesen érett még – a fiatalos vagányság maradhat bármeddig –, továbbá még mindig ő a keret egyik legfiatalabb tagja. Olimpikonként viszont felelőssége és nagyobb szerepe lesz majd, s biztosak vagyunk benne, hogy ennek is meg tud majd felelni.
 
A XI. Volvo-kupa magyar kerete:
Kapusok: Decker Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Kovács Péter (BVSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Tóth Márton (Ferencváros), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

volvoplakat20170210mano.jpg A XI. Volvo-kupa (2017. február 10-12., Tüskeuszoda) nemzetközi férfitorna programja
Február 10., péntek:

Horvátország–Montenegró, 19:00
Magyarország–Szlovákia, 20:30

Február 11., szombat:
Horvátország–Szlovákia, 19:00
Magyarország–Montenegró, 20:30

Február 12., vasárnap:
Montenegró–Szlovákia, 10:00
Magyarország–Horvátország, 11:30
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
volvo kupa válogatott manhercu