Egyéb
Szövetség

A Versenybíró Bizottság felhívása

2017. február 9. 20:33

A Magyar Vízilabda Szövetség Versenybíró Bizottsága felhívja a sportszervezetek figyelmét a Versenyszabályzat 52. pontjának kötelező betartására.

VSz. 52.
„A rendező sportszervezet a mérkőzés teljes időtartamára köteles legalább két fő, vagy a mérkőzés biztonsági szempontból történt minősítésének határozatában meghatározott létszámú, intézkedésre jogosult rendezőről gondoskodni. A jelenlevő rendezők nevét a mérkőzés előtt 30 perccel köteles a rendező sportszervezet a mérkőzés ellenőrének írásban átadni.”
 
VSz. 53. utolsó fordulat
„A mérkőzésre előírt minimális létszámú rendezőség vagy orvos hiányában a mérkőzés nem tartható meg.”
 
A VSz.-ben nem szabályozott kérdésben és a magasabb biztonsági minősítésű eseményeken a 54/2004. (III.31) Kormányrendelet és a Sport törvény, mint háttérjogszabály rendelkezései az irányadók.
 
A VSz. 52. pontja az MVLSZ által szervezett összes bajnokság, minden mérkőzésére irányadó és kötelező érvényű.
A mérkőzésen alkalmazásra kerülő rendezők beazonosításukra alkalmas, egyforma felsőruházatot kell viseljenek, és legalább egy rendezőnek a zsűriasztal mellett kell elhelyezkednie.
 
A közelmúltban elszaporodó, közreműködőket érő atrocitások szükségessé teszik, hogy a VB nyomatékkal hívja fel a rendező sportszervezetek figyelmét a mérkőzésre delegált hivatalos személyzet testi épségének biztosítására.
 
Bár Versenyszabályzat egyértelmű rendelkezést tartalmaz e kérdésben, a Bizottság egyértelműen tapasztalja, hogy a szabályzat ezen pontjának számonkérése hosszú ideje elmaradt. Ennek okán a VB a minősített események (férfi és női OBI) kivételével a további osztályok számára 2017. év március hó 7. napjáig felkészülési időt biztosít. A megjelölt határnap eltelte után szigorúan alkalmazni fogja a VSz. 52.; 53. és a 2. számú melléklet 2. pontjában meghatározott szankciókat.
Vízilabda hírek
Szövetségi hírek
vb versenybíró bizottság közlemény