cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

XI. Volvo-kupa : minden magyar gól 110 ezer forint az utánpótlásba!

2017. február 9. 13:01

A Marriott Hotelben a XI. Volvo-kupa sajtótájékoztatóját rendezték. A nagy médiaérdeklődés közepette elhangozott, hogy talán minden idők egyik legkiegyensúlyozottabb tornája következik. Aki jegyet szeretne: irány a tex.hu és jegyed.hu oldalak!

Sorrendben Szlovákia, Montenegró és Horvátország, avagy péntektől vasárnapig a XI. Volvo-kupa következik a Tüskeuszodában!

Az esemény sajtótájékoztatót csütörtökön délben a Marriott Hotelben rendezték. „Mondanom sem kell, nagyon különleges az együttműködés a Volvóval – fogalmazott dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. – Megértette a cégvezetés – amúgy ritka egy multinál, hogy ennyi idő után ugyanaz a vezetés –, hogy az igazi jó név és produktum összeköttetések hosszú távúak. A februári télvíz idején a budapesti vagy vidéki Volvo-kupa a nyári felkészülés szempontjából is fontos torna, ezt már minden földrészen tudják, hiszen az elmúlt tizenegy év alatt minden földrészről voltak is válogatottak. Ennél fogva valódi brand lett ez a kupa. Elkezdtük közösen a második tíz évet, nagyon köszönöm ezt a sportágunkkal ilyen kapcsolatot ápoló Volvónak!”

„A több, mint tíz éves együttműködésünk azt eredményezte, hogy sok gyerek sportolni, vízilabdázni kezdett, ami talán a legfontosabb, hiszen felnőtt korukban, akár pólósok lesznek, akár nem, életük részévé válik a sport – fogalmazott Sztárcsevity Andrea, a Volvo Autó Hungária Kft. marketing igazgatója, aki bejelentette, folytatódik az a nemes hagyomány, hogy a cég minden egyes magyar gól után annyiszor tízezer forintot fizet a vízilabda utánpótlásába, ahányadik Volvo-kupát írjuk. Avagy figyelem: péntektől vasárnapig minden egyes válogatott gólunk 110 ezer forintot ér! – Reméljük, minél többet kell fizetnünk, drukkolunk a csapatnak” – tette hozzá. A cég Volvo Autó Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, a közismerten nagy vízilabda-barát Bodrogai Gábor síbalesete miatt nem tudott megjelenni a sajtótájékoztatón – neki ezúton kívánunk jobbulást, gyors gyógyulást!

Märcz Tamás a XI. Volvo-kupán ül először a válogatott kispadján, így természetesen különleges érzésekkel várja a hétvégét. Ráadásul még játékosként sem vett részt a Volvo-kupán, avagy minden szempontból kiemelkedő esemény vár rá: „Talán minden idők legrangosabb Volvo-kupája következik, hiszen a mindenki által jól ismert Montenegró és Horvátország mellé Szlovákiát is odasorolhatjuk, a szerbek elleni világliga-döntetlenjük figyelmeztető jel. Hosszabb felkészülése nem lesz a csapatnak, hiszen csak este találkozom a játékosokkal, az egriek pedig az esti edzés után érkeznek meg Barcelonából, limitáltak a lehetőségeink – ennek ellenére minden alkalmat meg kell, hogy ragadjunk. Köszönet a Volvónak, hogy minden évben ilyen rangos eseményt kap a vízilabda és a vízilabda rajongói.”

A szövetségi kapitány a válogatott pályafutását szüneteltető Varga Dénesre irányuló újságírói kérdésre elmondta, tárt karokkal várja a válogatott keretbe a pekingi olimpiai bajnokot, folyamatos kapcsolatban van vele, és bízik abban, meglesz benne az az elhatározás, az a motiváció, hogy rászánja magát a visszatérésre. „A magyar válogatottnak szüksége van egy Varga Dénesre!” – nyomatékosította.

Märcz Tamás elmondta még, hogy márciusban és áprilisban is lesz egy-egy háromnapos válogatott összetartás, minden alkalmat igyekszik megragadni, hogy kialakuljon az a keret, amellyel megkezdi majd a vb-felkészülést a nyáron.

Miképpen Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára megjegyezte, valóban ott tartunk, egyben az új érát jelzi, hogy már az olimpiát is megjárt 20 esztendős Manhercz Krisztián ül a rangos torna sajtótájékoztatóján, már ő tehet nagyon sokat azért, hogy az utánpótlás kasszájába a kupa után minél több pénz kerüljön – mint a szegedi tehetség megjegyezte, igyekszik ennek maximálisan megfelelni: „Annak ellenére, hogy csak egy szolnoki háromnapos felkészülésünk volt, sokat fejlődtünk, már taktikai elemeket is gyakoroltunk, ezeket tudjuk majd a Volvo-kupán felhasználni. Minden meghívott számára nagy lehetőség a bizonyításra, ezt kell megragadunk. Három, jó csapat lesz az ellenfelünk, köszönöm a Volvónak, hogy ez megvalósulhatott.”

A Tüskeuszodában várhatóan remek hangulat lesz, jól fogynak a belépők – mindazonáltal minden érintett megemlítette: még kaphatóak jegyek! „Nagy szükség lesz a szurkolók buzdítására, amely nagy lökést adhat a csapatnak, szeretettel várjuk őket” – tolmácsolta a kapitány a csapat üzenetét. Szóval, irány a tex.hu és a jegyed.hu oldalak, majd péntektől vasárnapig az impozáns uszoda (ahol korlátozott számban majd a helyszínen is lehet jegyet váltani), a XI. Volvo-kupa.

A XI. Volvo-kupa magyar kerete:
Kapusok: Decker
Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Kovács Péter (BVSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Tóth Márton (Ferencváros), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

Jegyeket, bérleteket a tex.hu és a jegyed.hu oldalon oldalon lehet váltani.

Volvo_2017_fb_cover.jpgA XI. Volvo-kupa (2017. február 10-12., Tüskeuszoda) nemzetközi férfitorna programja

Február 10., péntek:

Horvátország–Montenegró, 19:00
Magyarország–Szlovákia, 20:30

Február 11., szombat:
Horvátország–Szlovákia, 19:00
Magyarország–Montenegró, 20:30

Február 12., vasárnap:
Montenegró–Szlovákia, 10:00
Magyarország–Horvátország, 11:30






Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
volvo-kupa