cover image
Egyéb

Férfi BL, B-csoport: páros kulcsmeccs, első felvonás

2017. február 7. 18:46

Az Eger és a Barceloneta között nagy lehet a rivalizálás a továbbjutásért, így a felek összecsapásai sokat nyomhatnak majd a latba. Dabrowski Norbert együttese szerdán a spanyolok otthonában lép fel – 19:15, tv: M4 Sport.

Eger–Barceloneta 6:5.

A konkrét eredménnyel is kiegyeznénk (akár idegenben, akár itthon nyer eggyel a hevesi alakulat), ám ez még nem az. „Csupán” a pontok aránya abból a négy meccsből amelyet ugyanazon csapatok ellen ért el a két együttes. Igaz, más-más felosztásban.

A Viktor Rasovics, Sztrahinja Rasovics szerb kettőssel megerősített, január végén Spanyol Kupát nyerő Barceloneta a Juggal és a Partizannal játszott odahaza, míg az Eger a Reccóval és a Hannoverrel. A spanyolok a horvátok ellen 3–1-es utolsó, figyelemre méltó negyeddel harcoltak ki 7–7-es döntetlent, míg a szerb bajnokot 12–5-re verték. Idegenben kevésbé ment eddig jól nekik, más kérdés, a reccói 8–6-os vereség tiszteletre méltó eredmény, és a hannoveri 9–9 sem feltétlen rossz eredmény, igaz bármennyire erős a légiósokkal kiálló német együttes, az otthagyott két pont fáj a csapatnak.

„Nagyon fontos mérkőzés vár ránk az Eger ellen – nem véletlenül fogalmazott így Martin Chus vezetőedző, aki megemlítette az egriek gyors játékát, még úgy is, hogy mint fogalmazott, nincs már a csapatban Szivós Márton, Biros Péter és Zalánki Gergő. – A helyükön játszók is nagyon jó játékosok, nehéz dolgunk lesz. Mindkét csapat jól ismeri másikat. Remélem, a szurkolóink segítségével sikerül nyernünk, hiszen feltétlen be akarunk jutni a budapesti hatos döntőre.”

Nincs ezzel természetesen másként az Eger sem, amelynek vezetőedzője, Dabrowski Norbert a bajnoki meccseken szembekerülő ellenfeleket nem lebecsülve jó ideje erre, és a jövő heti mérkőzésre készíti csapatát: „Nagyon fontos oda-vissza párharcról van szó, de természetesen most csak ezzel a találkozóval foglalkozunk. Győzni megyünk Barcelonába!”

Lőrincz Bálint egyenesen a szezon egyik kiemelt, legfontosabb meccsének titulálta a soros összecsapást, amelyet a sorsolás óta várnak. Ez sem véletlen, hiszen nagyjából kalkulálható volt a Recco dominanciája a csoportban, és a címvédő Jug továbbjutásra is jó esélyt mutatkozott/mutatkozik, avagy ezen két együttesen a papírforma alapján már csak egy hely kiadó a budapesti hatos döntőben! A tétről mindent elmond, hogy noha sérülésük, betegségük után többen – így például a bekkek, Angyal Dániel és Uros Csucskovics – sincsenek még százszázalékos állapotban, ott lesznek a medencében, avagy hosszú idő után komplett keretére számíthat a szakvezetés.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportmérkőzések, 5. forduló
B-csoport

A szerdai program

Partizan Beograd (szerb)–Pro Recco (olasz), 18:30
Jug Dubrovnik (horvát)–Waspo Hannover (német), 19:00
CN Barceloneta (spanyol)–ZF-Eger, 19:15 (tv: M4 Sport)

A csoport állása:
1. Recco 12 pont
2. Dubrovnik 7
3. Eger 6
4. Barceloneta 5
5. Hannover 2
6. Partizan 1

FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
eger
barceloneta