cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

XI. Volvo-kupa – még 4 nap!

2017. február 6. 11:19

Péntektől vasárnapig a Tüskeuszodában a magyar válogatott Szlovákia, Montenegró és Horvátország ellen játszik. Csapatunk Kovács Gergő révén újoncot avathat a tornán. Jegyek és bérletek még kaphatóak: tex.hu és jegyed.hu oldalak!

Mint beszámoltunk róla, Märcz Tamás szövetségi kapitány szombaton, a 14. forduló után kihirdette 18-as keretét a XI. Volvo-kupára, amelyet péntektől vasárnapig a Tüskeuszodában rendeznek.

Ha végigfutunk a névsoron, több érdekességet fedezhetünk fel. Kezdjük a legkézenfekvőbbel: a felsoroltak közül egy játékos nem játszott még hivatalos mérkőzésen a válogatottban, avagy minden bizonnyal újoncot avatunk! Ő pedig nem lesz más, mint a 21 esztendős Kovács Gergő, akinek Egerben nyújtott teljesítménye felettébb meggyőző, nem véletlen dicséri sokat Dabrowski Norbert, a hevesiek szakvezetője. Klubtársaihoz hasonlóan vár még rá szerdán egy fontos Bajnokok Ligája-mérkőzés a Barceloneta otthonában.

És ha már Eger: ebből a csapatból vannak a legtöbben a Volvo-keretben, szám szerint öten. A Szolnokot és az OSC-t négy-négy, a Honvédot, a Debrecent, a Ferencvárost, a BVSC-t és a Szegedet egy-egy játékos képviseli.

Ami a Volvo-kupákat illeti: a keretből 15-en szerepeltek már ezen a rangos nemzetközi tornán a korábbi években, igaz, vannak közöttük nagy „visszatérők”. Mezei Tamás, Fülöp Bence és Török Béla a 2013-as, VII. Volvo-kupa, míg Lévai Márton és Jansik Dávid a 2014-es, VIII. Volvo-kupa után játszhat újra ezen az eseményen. A három Volvo-kupás újonc Kovács Gergő, Nagy Ádám és Zalánki Gergő – utóbbi elmondhatja magáról, hogy előbb játszott olimpián, míg a rangos magyar tornán.

Érdekesség, Nagy Viktor pihentetése révén két olyan kapus kap majd szerepet, akiknek klubcsapata a bajnoki alsóházban folytathatja – más kérdés, ez cseppet sem Decker Attila és Lévai Márton számlájára írható, nem véletlen, hogy számít rájuk a szövetségi kapitány, aki az említett Kovács Gergőző hasonlóan debütál majd, hiszen pénteken Szlovákia ellen vezeti először a magyar válogatottat.

Fontos megemlíteni, az új éra első meccsein is nagy szükség lesz a szurkolók buzdítására, amely nagy lökést adhat a csapatnak – éppen ezért kérik a játékosok, hogy minél többen menjenek majd a Tüskeuszodába drukkolni. Szóval, irány a tex.hu és a jegyed.hu oldalak, majd péntektől vasárnapig az impozáns uszoda, a XI. Volvo-kupa!

A XI. Volvo-kupa magyar kerete:
Kapusok: Decker
Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Salamon Ferenc (OSC), Tóth Márton (Ferencváros), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

Jegyeket, bérleteket a tex.hu és a jegyed.hu oldalon oldalon lehet váltani.

Volvo_2017_fb_cover.jpgA XI. Volvo-kupa (2017. február 10-12., Tüskeuszoda) nemzetközi férfitorna programja

Február 10., péntek:

Horvátország–Montenegró, 19:00
Magyarország–Szlovákia, 20:30

Február 11., szombat:
Horvátország–Szlovákia, 19:00
Magyarország–Montenegró, 20:30

Február 12., vasárnap:
Montenegró–Szlovákia, 10:00
Magyarország–Horvátország, 11:30





Vízilabda hírek
Férfi válogatott