cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Itt a 18-as keret a Volvo-kupára!

2017. február 4. 21:19

Február 10-12. között a Tüskeuszodában a magyar válogatott Szlovákia, Montenegró és Horvátország ellen játszik. Märcz Tamás szövetségi kapitány a szombati forduló után kihirdette keretét. Jegyek, bérletek: tex.hu és jegyed.hu oldalak!

„Jó ilyen támogatással nekiindulni!”

Ezt Märcz Tamás szövetségi kapitány mondta a kinevezése után, utalva többek között arra a rengeteg bátorító üzenetre, amelyet kapott. Nos, a sydneyi olimpiai bajnok első hivatalos mérkőzésén Szlovákia ellen vezetheti csatába a magyar válogatottat, méghozzá a hagyományosan rangos XI. Volvo-kupán!

Az új éra első színre lépése lesz ez, a Tüskeuszodában három napon keresztül drukkolhatunk a csapatnak, amelyre nem kis erő próba vár. Az említett, szlovákok elleni első találkozó sem feltétlenül ígérkezik könnyűnek, hiszen riválisunk a világligában alaposan megszorította a szerbeket (csak ötméteresekkel kapott ki), majd szombaton az olimpiai negyedik Montenegró, vasárnap pedig az olimpiai ezüstérmes Horvátország lesz az ellenfél. Kimondottan erős tehát a mezőny, nem hiába a budapesti világbajnokságra készülnek a csapatok!

Azt már tudni, hogy a horvátok és a montenegróiak is meglehetősen erős csapattal érkeznek, a magyar kapitány a szombati bajnoki forduló hirdette ki keretét. 18 játékos kapott meghívót – mindannyian szerepet kaphatnak a Volvo-kupán, hiszen forgathatja csapatát a szakvezető. A riói olimpia után most tér vissza a keretbe az olimpiai- és világbajnok Hosnyánszky Norbert, valamint a világbajnok Decker Ádám. A szintén 2013-as vb-aranyérmes Nagy Viktor most nem kapott meghívót, aminek az oka, hogy Märcz Tamás kíváncsi, mire képes a másik kettő számításba vett kapus.

„A szolnoki első 20 fős kerethez képest kicsit kevesebben, 18-an leszünk a Volvo-kupán. Négy játékos hiányzik majd azok közül, akik legutóbb ott voltak, de őket továbbra is a bő keret tagjaikként számítom. Két visszatérő lesz Hosnyánszky Norbert és Decker Ádám személyében, akik a komoly BL-menetelésük között is szívesen vállaltak néhány meccset. Ez a játékosmennyiség egyrészt megengedi, hogy mindenki megfelelő lehetőséget kapjon, de egyben ne legyenek túlterhelve a játékosok. A Volvo-kupa legfontosabb célja, hogy a januári találkozásunkkal ellentétben most formában lévő játékosok, komoly ellenfelek ellen mutathassák meg magukat a válogatottban. Igazán csiszolódásra nem nagyon lesz lehetőség, hiszen csütörtök este találkozik először csapat, ahol még az egri játékosok nem lesznek ott a BL-meccsük miatt. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a pénteki, Szlovákia elleni meccsen mindenki megtesz majd mindent, hogy győzelemmel mutatkozzunk be a Volvo-kupán” – fogalmazott Märcz Tamás.

A XI. Volvo-kupa magyar kerete:
Kapusok:
Decker Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Salamon Ferenc (OSC), Tóth Márton (Ferencváros), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

Jegyeket, bérleteket a tex.hu és a jegyed.hu oldalon oldalon lehet váltani.

Volvo_2017_fb_cover.jpgA XI. Volvo-kupa (2017. február 10-12., Tüskeuszoda) nemzetközi férfitorna programja

Február 10., péntek:

Horvátország–Montenegró, 19:00
Magyarország–Szlovákia, 20:30

Február 11., szombat:
Horvátország–Szlovákia, 19:00
Magyarország–Montenegró, 20:30

Február 12., vasárnap:
Montenegró–Szlovákia, 10:00
Magyarország–Horvátország, 11:30
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
volvo-kupa