cover image
Egyéb

Helytállt a BVSC, de az UVSE nyert

2017. február 4. 19:51

Sokáig tartotta a lépést a bajnokkal Petrovics Mátyás csapata, ám végül érvényesült a papírforma. Győzött a Dunaújváros és a Szeged is.

Ha csak a végeredményt nézzük (6–11), azt is gondolhatnánk, az UVSE könnyedén gyűjtötte be a pontokat a Szőnyi úton – ám azért nem volt teljesen így. Igaz ugyan, hogy jobban kezdett a bajnok (Tóth Ildikó és Kövesdi Vivien góljaival 2–0-ra hozta az első negyedet), ám a BVSC nem roggyant meg, sőt. A második negyedben is tartotta magát, jól védekezett, Doroszlai Vanda jól védett, és már két gólt is sikerült szereznie.

Fordulás után Kisteleki Dóra révén már egy gólra zárkózott fel a vasutas, sőt miután emberhátrányban sikerült hatástalanítania az UVSE-akciót (Keszthelyi Rita lövését védte Doroszlai), Gyöngyössy Anikó kiharcolt kiállítása révén fórban az egyenlítésért támadhatott. Petrovics Mátyás időt kért, megbeszélték, mit kell tenni – végül nem sikerült, Czigány Dóra blokkja állta útját állta Kele Nikolett lövésének, majd később Gangl Edina védte Máté Zsuzsanna löketét. Mindez megbosszulta magát, hiszen aztán átellenben Catharina van der Sloot akcióból jegyzett gólt – igaz, erre meg Kisteleki Dóra sebtiben választolt. Igen ám, de beindultak a vendégek, akciógólt szerzett Szücs Gabriella, szabaddobásból talált be Czigány, nyitotta az ollót az UVSE. Csabai Dóra és Tóth Ildikó írta tovább a forgatókönyvet, megtörte ellenfelét a bajnok.

Az utolsó negyedben, némileg csendesebb mederben, tartotta a lépést a becsülettel küzdő BVSC, így 6–11 lett a vége.

Petrovics Mátyás: "Mindent megtettünk, amit lehetett. Nem volt jó állapotban a csapatom a héten, ehhez képest két és fél negyeden keresztül egyenlő partnerei voltunk az UVSE-nek. Aztán kijött, hogy milyen hetünk volt, de nincsen egy rossz szavam sem a csapatomra. A jövő hét nagyon nehéz lesz, arra koncentrálunk."

Áts Bertalan: "A BVSC hazai pályán nagyon erős, ezt a mai mérkőzésen is bizonyította. A csapatunk szíve a helyén volt. A második negyed kivételével a többi játékrésszel elégedett vagyok."

A felsőházban pont nélkül álló, fiatalokkal kiálló Honvéd bravúrosan játszott a Szeged ellen. Szorongatta, szorongatta esélyesebb ellenfelét, ám a vendégek (akik közül Bujka Barbarát és Pengő Nikolettát is végleg kiállítottak) végül két góllal nyerni tudtak.

A Dunaújváros aktív támadójátékkal 19 gólt jegyzett a Szentes ellen, így magabiztosan gyűjtött be a három pontot.

Női ob I, középszakasz, felsőház, 10. forduló

RacioNet-Honvéd–Szegedi Vízmű-Taylor&Nash-Szegedi Egyetem 11–13 (3–5, 4–5, 2–2, 2–1)
Gólszerzők:
Illés H. 3, Bálint R. 2, Ármai 2, O-Nagy, Szűcs P., Muzsnay, Peresztegi, ill. Lengyel A. 3, Lengyel Dominika 3, Bujka 3, Kádár 2, Tóth P., Pengő
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–Hungerit-Szentes 19–8 (6–1, 4–4, 6–1, 3–2)
Gólszerzők:
Menczinger 5, Szilágyi 5, Gurisatti 4, Horváth B. 2, Garda, Vályi F., McHunu, ill. Kövér-Kis 2, Farkas T. 2, Mihály K. 2, Urvári, Rybanska
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló-Diapolo–UVSE 6–11 (0–2, 2–2, 2–5, 2–2)
Gólszerzők:
Kisteleki D. 3, Takács O., Kele, Utassy, ill. Tóth I. 3, Szücs 2, Csabai 2, Czigány, van der Sloot, Kövesdi, Kuna
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás:
1. UVSE 45 pont (16 mérkőzés)
2. Dunaújváros 34 (14)
3. BVSC 25 (14)
4. Szeged 18 (15)
5. Szentes 9 (14)
6. Honvéd 0 (15)
Vízilabda hírek
női bajnokság
középszakasz
uvse
BVSC
dunaújváros