cover image
Egyéb

Veretlen maradt az Eger a B-csoportban

2017. február 4. 19:26

Az Eger megőrizte veretlenségét az alapszakaszban, míg a Honvéd döntetlenje után az is eldőlt, hogy a negyedikként a BVSC jut be a felsőházba a B-csoportból.

Tatabányán kezdőtt az alapszakasz utolsó fordulója a B-csoportban, ahol el is dőlt, hogy a Honvéd nem, a BVSC viszont felsőházas lesz, mivel előbbi döntetlenje azt jelentette, hogy nem tudja megelőzni a BVSC-t, bárhogy is alakul annak meccse. A találkozón egyébként a háizgazda kezdett jobban, már az első percben vezetett Kiss Gyula góljával. A Honvéd kétszer is egyenlített, sőt Simizu Juszuke duplája után a nagyszünetben már a vendégeknél volt az előny. A rendkívül gólszegény összecsapáson remekeltek a kapusok, Decker Attila a lövések 67, Jászberényi Gábor pedig 81 százalékát hárította!

A második félidőben előbb egyenlített a Tatabánya, a negyedik negyed derekán pedig Szabó Botond ötméterese után ismét a hazai együttes vezetett, s már úgy tűnt, meg is nyeri az összecsapást, 13 másodperccel a lefújás előtt azonban Simon Adrián pontot mentett a Honvédnak – még ha ez nem is ért sokat együttese számára.

„Nem érdemeltük meg a döntetlent, személy szerint nagyon szégyellem magam” – nyilatkozta a találkozót követően Vad Lajos, a Honvéd mestere, míg Zantleitner Tamás így látta a meccset: „Megpróbáltuk az UVSE elleni csúnya vereséget feledtetni. Duplázott erővel küzdöttünk, a kapusunk remekül védett, a védekezésünk is rendben volt, ám egy kicsi megint hiányzott a végén…”

Ezek után a BVSC–Miskolc rangadón már mindkét gárda felszabadultan játszhatott, bár abból a szempontból fontos volt az összecsapás, hogy a megszerzett pontokat továbbviszik magukkal a csapatok a középszakaszba. A meccsen aztán hiába szerzett vezetést a BVSC, a vendégek már az első negyedben fordítottak, a másodikban pedig 6–3-ra húztak el. Szokás szerint remekeltek a légiósok, mire 7–4 lett a Miskolc előnye, addigra már Alex Bowen és Szasa Misics is duplázott. A vendégegyüttes a folytatásban sem lassított, a BVSC-t meg talán túlzottan is megnyugtatta, hogy megvan a felsőház, így az őszi 5–5-ös döntetlen után ezúttal magabiztosan nyert a Miskolc.

Szűcs Levente: „Ha tényleg az lett volna a meccs tétje, hogy a felsőházba jussunk, akkor másként alakult a találkozó, de ez most belefért, örülünk a legjobb nyolc közé kerültünk.”

Sike József: „Tudtuk, hogy ha nyerünk, akkor ötödikként, huszonöt ponttal kerülünk be a felsőházba, ami komoly motivációt jelentett a számunkra, de a BVSC-nek is gratulálok, mert mélyről küzdötte fel magát a csapat. ”

fotó: Egri Vízilabda Klub

fotó: Egri Vízilabda Klub

A Miskolchoz hasonlóan győzelemmel zárta az alapszakaszt a B-csoport két nagycsapata, az Eger és az FTC is. Az Eger ráadásul a komplett mezőnyt tekintve egyedüliként maradt veretlen, miután a várt magabiztossággal győzött az UVSE ellen. Dabrowski Norbert csapatában ezúttal Decker Ádám pihent, visszatért viszont Angyal Dániel, míg a társak közül Kovács Gergő öt, Erdélyi Balázs és Lőrincz Bálint pedig három góllal segítette a csapatot.
 
Dabrowski Norbert: „Örülök, hogy jól sikerült ez a hetünk is. Gratuláltam a csapatnak, ez közel száz százalékos teljesítmény volt. Csiszár Boldizsár pedig ehhez méltó teljesítménnyel rukkolt elő." 

Németh Zsolt: „Tulajdonképpen semmit sem sikerült megvalósítanunk abból, amit átbeszéltünk. Belefutottunk egy nagy verésbe, nagy pofont kaptunk, nem lehet így leeresztenünk egy élcsapat ellen.”

A B-csoport negyedik meccsén az FTC a Kaposvárt fogadta, s hamar megnyugtató előnyre tettek szert a zöld-fehérek, akik a találkozó során folyamatosan növelték a különbséget, végül kilenc góllal nyertek.
 
Varga Zsolt: „A tíz kapott gólt egy kicsit soknak tartom, de összességében a mutatott játékkal elégedett vagyok”

Szécsi Zoltán: „Jól kezdtük a mérkőzést, aztán egy-két gyors gól megfogott minket. Ott megijedtem, hogy szétesünk, de sikerült összeállnunk és jó meccset játszani a második félidőben.”

E.ON férfibajnokság, B-csoport, 14. forduló
EBP-Tatabánya–RacioNet-Honvéd 4–4 (1–1, 1–2, 1–0, 1–1)
Gólszerzők:
Hoppál, Kiss Gy., Szabó Botond, Sebestyén, ill. Simizu 2, Simon R., Simon A.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–PannErgy-MVLC 6–10 (3–4, 1–2, 0–3, 2–1)
Gólszerzők:
Czigány K. 3, Ambrus F., Szabó Bendegúz, Létay, ill. Halek 3, Misics 3, Bowen 2, Hornyák O., Milisics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger–UVSE 18–5 (3–0, 5–1, 6–3, 4–1)
Gólszerzők:
Kovács Gergő 5, Erdélyi 3, Lőrincz 3, Vapenszki 2, Hárai, Bedő, Hosnyánszky, Milos Csuk, Csucskovics, ill. Korényi B. 3, Tóth Z., Dávid
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC-PQS–Kaposvári VK 19–10 (3–1, 6–3, 5–3, 5–3)
Gólszerzők:
Nyéki 4, Madaras 4, Jansik Sz. 3, Sz. Mitrovics 2, Dőry, Pohl, Katonás, Avramovics, Marko Csuk, Szirányi, ill. Berta J. 5, Varga II Zs. 2, Juhász-Szelei, Hegedűs B., Polovic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A B-csoport végeredménye: 
1. Eger 40
2. FTC 33
3. Miskolc 27
4. BVSC 20
5. Honvéd 20
6. Kaposvár 9
7. UVSE 7
8. Tatabánya 5
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött (BVSC–Honvéd 8–9, Honvéd–BVSC 7–9)
Vízilabda hírek
ob I ferfiak b-csoport alapszakasz