cover image
Egyéb

Felsőházban a Szeged és a Vasas is

2017. február 4. 18:20

Az E.ON férfibajnokság A-csoportjában a Pécs már nem érheti be sem a Debrecent legyőző csongrádiakat, sem a KSI ellen győztes angyalföldieket. Az OSC a Szentest verte.

Miután délután a Pécs 21–5-ös vereséget szenvedett a Szolnok otthonában, a Szeged a Debrecen ellen már biztos felsőházas csapatként játszhatott, ráadásul az is eldőlt, hogy a Vasas szintén ott van a csoportból a nyolc között.

Varga Péter együttese Szőke Szabolcs akciógóljára három góllal válaszolt (Manhercz Ádám, Kiss Csaba és Manhercz Krisztián talált be), s igaz ugyan, hogy egy másodperccel az első negyed vége előtt Somlai Tamás szépített, ez sem törte meg a hazai lendületet. A második negyedet ugyanis kapott gól nélkül hozta le (Meixner Marcell jól védett, s a társak védekezése is jó volt), s lőtt hármat, egyúttal 6–2-es előnyt harcolt ki a nagyszünetre.

A harmadik negyeden megállt a szegedi támadógépezet is, ami persze a vendégek feljavuló hátsó munkáját is dicsérte – más kérdés, a debreceniek nem tudtak nagyon közelebb férkőzni, hiszen csak Kuncz Tamás lövése járt sikerrel. A menet végén Manhercz Krisztiánt végleg kiállították a bírók, ám a szegediek a záró felvonásban nem engedték ki a kezükből a győzelmet. Komlósi Péter együttese ugyan mindent megtett, 8–6-ra még felzárkózott (Lukas Durik centerből talált be, Müller Máté kintről), ám Milos Vukicsevics megnyugtatta a hazaiakat. Sőt aztán Ivan Basara, majd Kiss Csaba gólja simává tette a szegedi sikert.

Varga Péter: "Remek védekezésünknek köszönhetően végig uraltuk a mérkőzést, fontos győzelmet arattunk. Jól semlegesítettük a Debrecen centereit, és a blokkok is a helyükön voltak. Hiányérzetem csupán az időnként akadozó támadójátékunk miatt van."

Komlósi Péter: "A Szeged végig vezetve nyert. Nyolc–hatra még sikerült felzárkóznunk, a három–nullás hajrá tette fölényessé a hazaiak sikerét."

Az OSC azonnal magához ragadta a kezdeményezést a Szentes ellen: Szlobodan Nikics rögvest az első támadásból centergólt szerzett. Utána Kovács Gábor, Nagy Ádám és Lukas Seman is betalált, azaz 4–0-s álomrajtot vett Vincze Balázs együttese.

Az előnyt aztán nem csak megtartotta, hanem fokozatosan növelte is a szerdai, Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája-meccsre készülő házigazda, amelyben nem kevesebb, mint tíz játékos szerzett gólt, s nyert így pont tízzel (17–7).

E.ON férfibajnokság, 14. forduló
A-csoport

Contitech-Szeged–DVSE 11–6 (3–2, 3–0, 0–1, 5–3)
Gólszerzők:
Vukicsevics 3, Manhercz Á. 2, Basara 2, Kiss Cs. 2, Illés, Manhercz K. ill. Szőke 2, Durik, Kuncz, Somlai, Müller
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd-OSC-Újbuda–Metalcom-Szentes 17–7 (5–1, 4–2, 3–1, 5–3)
Gólszerzők:
Kovács G. 3, Seman 3, Juhász 2, Brguljan 2, Nikics 2, Bundschuh, Zalánki, Német, Szabó B., Nagy Á., ill. Takács J. 2, Werner, Kiss K., Somogyi, Kókai, van Mil
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Már közölt eredmények
KSI SE–VasasPlaket 8–16 (1–5, 2–4, 2–3, 3–4)
Gólszerzők:
Lévai 2, Kardos 2, Tóth B., Zerinváry, Teleki, Bóbis, ill. Babay 3, Simon 3, Bóbis 2, Njegovan 2, Koopman 2, Bencz, Mészáros, Burián, Steinmetz Á.

Szolnoki Dózsa-Közgép–PVSK-Mecsek Füszért 21–5 (5–1, 6–0, 7–0, 3–4)
Gólszerzők:
Varga Dénes 4, Mezei 3, Crousillat 2, Alekszics 2, Younger 2, Kis G. 2, Jansik D. 2, Gocics, Hangay, Prlainovics, Vámos, ill. Macsi 2, Csacsovszky E., Csacsovszky A., Józsa

Az állás:
1. Szolnok 39 pont
2. OSC 35
3. Szeged 23 (13 mérkőzés)
4. Vasas 22 (13)
5. Pécs 17 (13)
6. Debrecen 13
7. Szentes 7
8. KSI 0 (13)
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
a-csoport
szeged
debrecen