Egyéb

Ikszelt a Honvéd, ezzel eldőlt, hogy a BVSC jut a felsőházba

2017. február 4. 13:23

Az E.ON férfibajnokság B-csoportjának első szombati mérkőzésén a RacioNet-Honvéd meglepetésre csak döntetlent ért el az EBP-Tatabánya otthonában, így az együttes az alsóházban folytathatja majd a középszakaszban.

Ugyan már a BVSC kezében volt a Honvéd sorsa a felsőházba jutást illetően – ha a zuglóiak nyernek a Miskolc ellen, akkor mindegy, mit játszik a Honvéd –, de azért Vad Lajos csapata gyakorolhatott volna némi nyomást riválisára, ha legyőzi a Tatabányát. Így ugyanis a BVSC is győzelmi kényszerbe került volna, csakhogy a Kőér utcai együttes ikszelt Tatabányán. Ezzel pontszámban beérte a BVSC-t, viszont az egymás elleni eredmény gólkölönbsége (a Honvéd 9–8-ra, míg a BVSC 9–7-re nyert) az ellenfélnek kedvez, így pedig mindegy, milyen lesz a délutáni meccs vége. 

A tatabányai mérkőzésen egyébként a Kaposvárral és az UVSE-vel szembeni rangadót is elveszítő házigazda kezdett jobban, már az első percben vezetett Kiss Gyula góljával. A Honvéd kétszer is egyenlített, sőt Simizu Juszuke duplája után a nagyszünetben már a vendégeknél volt az előny. A rendkívül gólszegény összecsapáson remekeltek a kapusok, Decker Attila a lövések 67, Jászberényi Gábor pedig 81 százalékát hárította!

A második félidőben előbb egyenlített a Tatabánya, a negyedik negyed derekán pedig Szabó Botond ötméterese után ismét a hazai együttes vezetett, s már úgy tűnt, meg is nyeri az összecsapást, 13 másodperccel a lefújás előtt azonban Simon Adrián pontot mentett a Honvédnak – még ha ez nem is ért sokat együttese számára.


E.ON férfibajnokság, B-csoport, 14. forduló
EBP-Tatabánya–RacioNet-Honvéd 4–4 (1–1, 1–2, 1–0, 1–1)
Gólszerzők:
Hoppál, Kiss Gy., Szabó Botond, Sebestyén, ill. Simizu 2, Simon R., Simon A.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A forduló további mérkőzései:
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–PannErgy-MVLC, 17:00
ZF-Eger–UVSE, 18:00
FTC-PQS–Kaposvári VK, 18:00
Vízilabda hírek
honved tatabanya ob I