cover image
Egyéb

Hozta a Vasas a kötelezőt

2017. február 4. 12:23

Földi László csapatának a felsőházba jutáshoz kellettek a pontok a KSI ellen.

A felsőházba jutás szempontjából feltétlen hoznia kellett a kötelezőnek tartott KSI elleni meccset a Vasasnak – megtette. Földi László tanítványai rögvest úgy ugrottak medencébe, hogy még véletlen sem adnak esélyt a sportiskolás fiataloknak: Burián Gergő, Jese Koopman kétszer, majd Bóbis Máté lőtt gólt, avagy 4–0-val kezdtek a vendégek.

A második negyed közepén már 1–7 állt a táblán, azaz a Vasas kézben tartotta a partit. Végül minden negyedet megnyerve (nagyszünet után jól tartotta magát Horváth János legénysége!), kétszer annyi gólt jegyezve ellenfelénél gyűjtötte be a három pontot az angyalföldi alakulat.

Horváth János: "Az idei év leggyengébb teljesítményét hozta ez a mai mérkőzés. Szorosabb találkozót vártam, ha nem is gólokban, de a játék képében mindenképp. Az első negyedben a Vasas megsemmisített bennünket, onnantól már csak rohantunk az eredmény után, ráadásul a szerencsével is hadilábon álltunk. Elemi hibákat vétettünk, amiket egy olyan profi csapat, mint a Vasas, kíméletlenül kihasznál."

Földi László: "Azt kértem a játékosaimtól, hogy az első pillanattól álljanak oda nagyon keményen, hiszen nagyon kellemetlen ellenfél ez a fiatal csapat. A harmadik negyed első felétől eltekintve úgy vélem, hogy a csapat fejben nagyon rendben volt, hasonló szellemben fogunk készülni a felsőház küzdelmeire."

E.ON férfibajnokság, 14. forduló
A-csoport
KSI SE–VasasPlaket 8–16 (1–5, 2–4, 2–3, 3–4)
Gólszerzők:
Lévai 2, Kardos 2, Tóth B., Zerinváry, Teleki, Bóbis, ill. Babay 3, Simon 3, Bóbis 2, Njegovan 2, Koopman 2, Bencz, Mészáros, Burián, Steinmetz Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További program
Szolnoki Dózsa-Közgép–PVSK-Mecsek Füszért, 16:00
Contitech-Szeged–DVSE, 17:00
A-Híd-OSC-Újbuda–Metalcom-Szentes, 19:00

Az állás:
1. Szolnok 36 (13 mérkőzés)
2. OSC 32 (13)
3. Vasas 22 (13)
4. Szeged 20 (12)
5. Pécs 17 (12)
6. Debrecen 13 (13)
7. Szentes 7 (13)
8. KSI 0 (13)

Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
a-csoport
vasas
ksi