cover image
Egyéb

Véget érnek a B-csoport küzdelmei az alapszakaszban

2017. február 3. 22:12

Az E.ON férfibajnokság alapszakaszának utolsó fordulójára kerül sor szombaton, de egyelőre csak a B-csoportban érnek véget a küzdelmek, mivel az A-ban két meccset is elhalasztottak szerdán az ónos eső miatt.

Hiába lesz a szombati forduló után még két meccs az A-csoportban, itt már eldőlt, hogy melyik négy csapat jut be a felsőházba, sőt a Szolnok első és az OSC második helye is biztos már. Ahogyan a sor végén a Debrecen, Szentes, KSI hármas pozíciója sem változhat. Az igazi kérdés az, hogy a Szeged, vagy a Vasas fut be harmadikként – utóbbi csak akkor izgulhat, ha a Pécs nyer Szolnokon, mert akkor muszáj pontot szereznie a Szeged ellen –, a két gárda egymás elleni meccsére viszont majd csak február 18-án kerül sor.

Szombaton a KSI–Vasas mérkőzés indítja a fordulót, s a papírforma a vendégek sikerét ígéri. Délután aztán a Szolnok fogadja Pécset és a Szeged a Debrecent, elvben mindkét gárda esélyes arra, hogy az alapszakaszban győzzön az utolsó hazai meccsén. A forduló negyedik mérkőzésén az OSC fogadja a Szentest, s Vincze Balázs együttese a tizenegyedik sikerét szerezheti meg.

A B-csoportban számíthatunk még némi izgalomra, mivel a negyedik hely sorsa még mindig nem dőlt el. A Honvéd minden bizonnyal legyőzi a Tatabányát a délben sorra kerülő mérkőzésen, s ha így lesz, akkor a már biztos harmadik Miskolcot fogadó BVSC csak akkor előzheti vissza a Kőér utcai együttest, ha legyőzi riválisát, amellyel a borsodi megyeszékhelyen döntetlent játszott.

A csoport másik két meccsen az éllovasok, az Eger és az FTC fogadja az alsóházi folytatásra készülő UVSE-t és Kaposvárt. Az Eger számára a veretlenség megőrzése a tét, amellyel egyedül Dabrowski Norbert gárdája büszkélkedhet csak a mezőnyben.

E.ON férfibajnokság, 14. (utolsó) forduló
A-csoport

KSI SE–VasasPlaket, 11:00
Szolnoki Dózsa-Közgép–PVSK-Mecsek Füszért, 16:00
Contitech-Szeged–DVSE, 17:00
A-Híd-OSC-Újbuda–Metalcom-Szentes, 19:00
B-csoport
EBP-Tatabánya–RacioNet-Honvéd, 12:00
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–PannErgy-MVLC, 17:00
ZF-Eger–UVSE, 18:00
FTC-PQS–Kaposvári VK


Az A-csoport állása:
1. Szolnok 36
2. OSC 32
3. Szeged 20 (12 mérk.)
4. Vasas 19 (12)
5. Pécs 17 (12)
6. Debrecen 13
7. Szentes 7
8. KSI 0 (12)

A B-csoport állása:
1. Eger 37 pont
2. FTC 30
3. Miskolc 24
4. BVSC 20
5. Honvéd 19
6. Kaposvár 9
7. UVSE 7
8. Tatabánya 4
Vízilabda hírek
alapszakasz ob I ferfiak