cover image
Egyéb

Alex Giorgetti magyar válogatott lehet

2017. február 2. 21:53

Ha minden kritériumnak megfelel és a nemzetközi szövetség (FINA) is jóváhagyását adja, akkor a jövőben a magyar válogatottban szerepelhet Alex Giorgetti.

Az olasz-magyar kettős állampolgárságú Alex Giorgetti Budapesten született, de Olaszországban lett ismert játékos, a Savonában, a Florentinában és a Cremonában is szerepelt, majd két részletben nyolc éven keresztül erősített a világ egyik legjobb csapatát, a Pro Reccót, s közben egy évet Debrecenben töltött, ahonnan magyar gólkirályként tért vissza.

Giorgetti olaszként olimpiai ezüstérmes és világbajnok volt, több mint 250-szer szerepelt a nemzeti csapatban, nemrégiben azonban bejelentette, hogy nem játszik többet az olasz válogatottban. Közben tudatta Märcz Tamás szövetségi kapitánnyal, hogy érdekelné a magyar válogatottság.

„Alex Giorgetti az elmúlt hetekben írásban jelezte felém, hogy szívesen játszana a magyar vízilabda-válogatottban, miután az olaszban már nem kíván szerepelni – mondta Märcz Tamás. – Ezek után a Magyar Vízilabda Szövetség kikérte az olasz szövetségtől az igazolást, hogy mikor játszott utoljára az olasz válogatottban. Alex édesanyja magyar, ezért nem magyar állampolgárságot, hanem úgynevezett sportállampolgárság-váltást kell kérvényezni az esetében. Amennyiben megfelel minden kritériumnak, akkor tudjuk benyújtani a kérelmet a FINA felé, s ha jóváhagyják a kérelmet, akkor szerepelhet nálunk.”
Vízilabda hírek
giorgetti