cover image
Egyéb

Honvéd–BVSC: Illúzió és akarat

2017. február 2. 16:26

Az alapszakasz utolsó fordulójában dől csak el, hogy a Honvéd, vagy a BVSC jut be a legjobb nyolc közé. A két gárda szerdán parázs mérkőzést vívott, amely után a győztes zuglóiak nyilatkoztak bizakodóbban a folytatást illetően.


Noha van még egy forduló, ráadásul a Honvédra a papírforma szerint nyerhető meccs vár a Tatabánya ellen, míg a BVSC azt a Miskolcot fogadja, amely ikszelt a Fradival, Vad Lajos edző szavai mégis arra utaltak, hogy elkézelhető, hogy az alsóházban kell folytatnia a Honvédnak.

„Évekig táncoltunk pengeélen és jöttünk ki jobban bizonyos helyzetekből, most viszont a másik oldalra estünk, és teljesen jogosan. Kilenc éve vagyok itt, többször úgy éreztem, hogy időnként illuzionisták vagyunk, és átverünk mindenkit a jó teljesítménnyel, eredményekkel, de ennek a végére most pont került” – mondta a szakember a BVSC elleni 9–7-es vereség után.

fotó: MVLSZ

fotó: MVLSZ

Az eredmény azt is jelenti, hogy innentől kezdve a BVSC kezében van a két csapat sorsa, és alakulhat bárhogy a Tatabánya–Honvéd meccs, amennyiben a zuglóiak nyernek, ők kerülnek a felsőházba. S éppen ezt emelte ki Szűcs Levente, illetve Létay Krisztián is a találkozót követően, sokat számít szombaton, hogy náluk lesz a lélektani előny.

„Azért beszéltem a meccs előtt is akaratról, mert ha csak egy kicsit is jobban akarsz lőni, blokkolni, jobban odafigyelsz, akkor ez eldöntheti a mérkőzést, amit az eredmény is igazol" – mondta Szűcs Levente, a BVSC edzője, s akárcsak a szakvezető, Létay Krisztián szélső is kiemelte, brusztos, kemény meccset vívtak a Kőér utcában. – „Azt éreztem, hogy mentálisan a Honvéd felett vagyunk, ez pedig magabiztosságot adott. Az elmúlt pár meccs élet-halál volt nekünk, és még nincs vége, mert jön a Miskolc, ott is győzni akarunk. Végig kiegyensúlyozott, stabil játékot hoztunk a Honvéd ellen, és a ránk nehezedő nyomást is elbírtuk.”

Vízilabda hírek
bvsc honved letay vad szucs