cover image
Egyéb

Tovább tart a csata a Honvéd és a BVSC között

2017. február 1. 21:29

Nem dőlt el, hogy a B-csoportban melyik gárda jut negyedikként a legjobb nyolc közé, miután a BVSC 9–7-re nyert a Honvéd otthonában, és életben tartotta felsőházas reményeit.

Reggel még úgy volt, hogy szerda este éppen az A-csoport harmadik helyéért küzd Steinmetz Ádám és Takács Bálint, hiszen a Vasas a Szegeddel játszott volna. Csakhogy a vendégek az ónos esőben nem vállalták az utazást, a találkozót elhalasztották, a piros-kékek olimpiai bajnok centere, és kőkemény védője azonban így sem maradt meccs nélkül, persze, a Kőér utcában csak a nézők számát gyarapították.

Akik szép számmal jelentek meg a forduló rangadóján, amelynek tétje a felsőházba jutás volt. Pontosabban a Honvédnak a legjobb nyolc közé kerülés (ehhez a döntetlen is elegendő lett volna), a BVSC-nek meg az esély, hogy tovább küzdhet ezért a célért. Gyors gólváltással kezdtek a csapatok, Szivós Márton pattintására Pásztor Mátyás hasonló módon válaszolt, majd hosszú percekig csak fogást kerestek egymások a felek, gólt azonban nem sikerült szerezniük. Majd’ tíz perc ment el gól nélkül, aztán Gyárfás Tamás találata után kétszer volt eredményes a BVSC, sőt a félidő vége előtt 2 tized másodperccel újra előnybe került – Kovács Péter vágta kapuba a labdát egy olyan támadás végén, amelynél a hazaiak erősen vitatták, hogy jogosan indult-e újra a vendégek támadó ideje.

A Honvéd aztán a fordulás után gyorsan egyenlített, viszont a BVSC ismét hamar reagált, majd Gyárfás Tamás kihagyott ötméteresét bánhatták a hazaiak, mivel Török Béla bombagóljával először vezetett kettővel a zuglói együttes. Innentől kezdve a házigazda hatalmas erőket mozgósított azért, hogy legalább az egyenlítést kiharcolja. Ez Szivós Márton góljával sikerült is a 27. percben, utána viszont a vendégek pillanatai következtek. Pontosabban Czigány Károlyé, aki előbb egy emberelőny végén lőtt Decker Attila kapujába, majd a Kovács Péter által kiharcolt ötméterest értékesítette.

Két perc volt már csak hátra a mérkőzésből, amikor a Honvéd emberelőnybe került, Kiss Gergely lövését azonban hárította Györke Zsolt, így karnyújtásnyira volt a győzelemtől a BVSC, s miután a hazai gárda a következő támadásból sem tudott feljönni egy gólra, a vendégek gyakorlatilag megnyerték a találkozót. 46 másodperccel később aztán tényleg ez történt, így tovább tart a csata a felsőházért. Ehhez a BVSC-nek még Miskolcot is le kell győznie, mivel a papírforma szerint a Honvéd minden bizonnyal nyer a Tatabánya ellen szombaton.

E.ON férfibajnokság, 13. forduló, B-csoport
RacioNet-Honvéd–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló 7–9 (1–1,2–3, 3–3, 1–2)
Gólszerzők:
Szivós M. 4, Gyárfás T. 2, Simizu, ill. Czigány K. 2, Kovács P., Szabó Bence, Szabó Bendegúz, Várnai, Török B., Pásztor M., Létay
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
A B-csoport további mérkőzéseiről itt olvashat.

Az állás:
1. Eger 37
2. FTC 30
3. Miskolc 24
4. BVSC 20
5. Honvéd 19
6. Kaposvár 9
7. UVSE 7
8. Tatabánya 4
Vízilabda hírek
honved bvsc