cover image
Egyéb

Miskolci pontszerzés a Fradi ellen

2017. február 1. 21:17

Az E.ON férfibajnokság B-csoportjában Sike József együttese 7–7-es döntetlennel igazolta, nem véletlen a felsőházba jutása. Az Eger dolgát megnehezítette a Kaposvár, míg az UVSE a Tatabányát győzte le.

Ha csak az eredményt nézzük (Kaposvár–Eger 8–12), hihetnénk, a Bajnokok Ligájában is érdekelt bajnoki ezüstérmes, biztos felsőházas hevesiek simán igazolták a papírformát. Pedig nem így volt! Szécsi Zoltán csapata remekül tartotta magát, sőt 3–2-re, 4–3-ra és a második negyed utolsó percében 5–4-re is vezetett. Krémer Balázs jól védett, a társak jól védekeztek, abszolút partiban voltak a somogyiak ellenfelükkel.

A nagyszünetre mégsem tudott előnnyel menni a házigazda, mert Erdélyi Balázs egy másodperccel a dudaszó előtt fórból egyenlített. Hogy ennek lélektani hatásától, vagy sem, kérdés, mindenesetre a folytatásban kijött a felek közötti különbség. Dabrowski Norbert csapata meg sem állt 11–5-ig, egyszersmind eldöntötte a meccset. A végén még közelebb jöttek kicsit a kaposváriak, így lett a vége 8–12.

Szécsi Zoltán: "Gratulálok a csapatomnak, amely bebizonyította, hogy jobb csapat annál, mint amit a tabellán elfoglalt helye tükröz. Ha pár napja a fővárosban az UVSE ellen is így játszunk, akkor nyerni tudtunk volna."

Dabrowski Norbert: "A házigazda kaposváriak megnehezítették a dolgunkat. Jó meccset játszottunk, amely jó felkészülést jelentett a Barcelonita elleni derbire.Változatos, fordulatos meccsen bizonyította a Miskolc, bizony nem véletlen, hogy már biztosította helyét a felsőházi küzdelemben! Sike József együttese a Ferencváros ellen szerzett bajnoki pontot."

Szirányi Balázs centergólja nyitotta a miskolci találkozót, Alex Bowen egyenlített, majd a negyed végén (3 másodperc volt hátra) újra ő szólt hozzá a meccshez. A vendégek a második negyed közepéig zsinórban szerzett három góllal fordítottak – Stefan Mitrovics fórból, Varga Dániel a Szirányi által kiharcolt ötméteresből, míg Nyéki Balázs akcióból iratkozott a gólszerzők közé.

Igen ám, de erre a triplára a Miskolcnak is volt egy triplája: a szokás szerint remeklő Bowen szabaddobást zúdított be, majd a fiatal reménység, Vadovics Viktor balja villant, hogy aztán Szabó Roland révén (fór) az 5–4-es vezetés is meglegyen.

A nagy hirigben sokáig nem rezdültek a hálók, mígnem a harmadik negyed közepén Madaras Norbert akciógólt jegyzett, Marko Avramovics pedig megúszás után szerezte vissza a vezetést a Fradinak. Erre Halek Mártonnak volt egy duplája (egy fórt, illetve a Szasa Misics által kiharcolt ötöst lőtt be), azaz újra vezetett a hazai csapat. Varga Zsolt együttesének az erejéből csak az egyenlítésre futotta (Mitrovics), így 3.27-tel a vége előtt kialakult a 7–7-es végeredmény.

Sike József: "A felsőházba kerülés nem csak jogosultságot, hanem kötelezettséget is jelent a számunkra. Ez azt jelenti, hogy megfelelő partnerei akarunk lenni az elit mezőnynek. Tudom, hogy a Ferencváros jobb csapat, mint mi vagyunk, de ezúttal az emberhátrányos védekezésünk kiválóan működött. Amit Budapesten nem sikerült belőni, azt most értékesítettük. Sok sikert kívánok a Ferencvárosnak a nemzetközi porondon."

Varga Zsolt:
"Gratulálok a miskolciaknak, ugyanis rászolgáltak a döntetlenre. Most olyan időszakot élünk, hogy nem játszunk jól, és innen kell megtalálni a kivezető utat. Sokat dolgoztunk eddig is, és ezután is fogunk. Szeretnénk megtalálni azokat az okokat, amelyek miatt ezen a találkozón is rengeteg helyzetet hagytunk kihasználatlanul. Egy bizonyos idő után a csapatjátékról átváltottunk az egyéni megoldásokra, ám ezek nem vezettek eredményre."

A hétvégén első győzelmét megszerző UVSE rögvest a másodikat is begyűjtötte: Németh Zsolt csapata 7–2-es első félidővel szerzett megnyugtató előnyt a Tatabánya ellen, ráadásul a harmadikban még jobban működött a támadójátéka, így még kettővel nőtt a különbség. Az UVSE hét játékosa is lőtt gólt, hozzájárulva a 15–9-es sikerhez. Érdekesség, hogy a vendég oldalon a Jászberényi Gábort (10/25, 40%) a kapuban váltó Csongár István 4/4-gyel zárt.

E.ON férfibajnokság, 13. forduló
B-csoport

Kaposvári VK–ZF-Eger 8–12 (3–2, 2–3, 0–4, 3–3)
Gólszerzők:
Sántavy 2, Vindisch, Berta, Dobos, Hegedűs B., Kovács O., Polovic, ill. Erdélyi 4, Bedő 2, Kovács G. 2, Csuk 2, Vapenszki 2
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-MVLC–FTC-PQS 7–7 (2–1, 3–3, 1–2, 1–1)
Gólszerzők:
Bowen 3, Halek 2, Vadovics, Szabó R., ill. S. Mitrovics 2, Nyéki, Varga Dániel, Madaras, Avramovics, Szirányi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE–EBP-Tatabánya 15–9 (3–1, 4–1, 5–3, 3–4)
Gólszerzők:
Tóth Z. 3, Dávid 3, Sélley-Rauscher 2, Major 2, Korényi 2, Keresztúri, Korbács, Baksa, ill. Regős 3, Szabó B. 3, Francsics 2, Kolarik
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló 7–9 (1–1, 2–3, 3–3, 1–2) - erről külön anyagban itt olvashat

Az állás:
1. Eger 37
2. FTC 30
3. Miskolc 24
4. BVSC 20
5. Honvéd 19
6. Kaposvár 9
7. UVSE 7
8. Tatabánya 4
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
B-csoport
uvse
tatabánya
eger
miskolc
ftc
kaposvár