Egyéb

Debrecenben lőtt 20-at az OSC

2017. február 1. 20:41

Az E.ON férfibajnokság A-csoportjának egyetlen szerdai mérkőzésén Vincze Balázs együttese remek támadójátékkal ütötte ki idegenben ellenfelét.

Salamon Ferenc és Bátori Bence akciógólja adta meg a mérkőzés alaphangját, avagy az OSC hamar ellenfele tudtára adta, hogy szó sincs lazaságról, az elejétől komolyan veszi a meccset. Mindezek dacára a Debrecen Lukas Durik második góljánál 3–3-ra egyenlített a 6. percben. Innentől kezdve azonban nagyon beindult a vendégek támadógépezete, sorra jöttek az OSC-gólok, Lévai Mártonnak nem sok esélye volt a hajdúsági kapuban.

Nagyszünet után még egy lapáttal rátette Vincze Balázs együttese, hátul szorosan zárt, mindössze egyetlen gólt engedett ellenfelének, a Bisztritsányi Dávidot váltó Barabás Botond nyolc lövésből hetet hárított a kapuban. Eközben elől kilencet vágott, s végül nagyon fölényesen, 20–7-re nyert.

Komlósi Péter: "Jól kezdtünk az elején, bár a védekezésünkben akadtak hibák. A második félidőben pedig támadásban ott hibáztunk, hogy a lövéseket nem merték felvállalni a játékosok, az OSC pedig kontrázni tudott ezekből."

Vincze Balázs: "Közepes első félidő után rendkívül koncentrált és összeszedett második játékrészt produkált a csapat, ami az elmúlt mérkőzéseken pont ellentétesen működött. Ezért érdemes volt ónos esőben leutazni Debrecenbe!"

E.ON férfibajnokság, 13. forduló

A-csoport
DVSE–A-Híd-OSC-Újbuda 7–20 (3–4, 3–7, 0–5, 1–4)
Gólszerzők:
Durik 4, Szőke, Tóth P., Kállay, ill. Bátori 4, Hegedűs G. 2, Zalánki 2, Német 2, Gór-Nagy 2, Seman 2, Brguljan 2, Szabó B., Kovács G., Juhász, Salamon
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További program
Február 2., csütörtök

Metalcom-Szentes–Szolnoki Dózsa-Közgép, 19:00
Február 7., kedd
PVSK-Mecsek Füszért–KSI SE, 19:00
Február 18., szombat
VasasPlaket–Contitech-Szeged, 18:00

Az állás:
1. Szolnok 33 pont
2. OSC 32
3. Szeged 20
4. Vasas 19
5. Pécs 17
6. Debrecen 13
7. Szentes 7
8. KSI 0
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
a-csoport
osc
debrecen