cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság: kard ki kard

2017. február 1. 9:17

Három mérkőzést is későbbi időpontban rendeznek a rossz időjárási körülmények miatt az alapszakasz 13. fordulójában. Így öt találkozóra kerülhet sor szerdán, közük a Honvéd–BVSC-re, amelyen a felsőházba jutás a tét a csapatok számára.

Ami biztos már, hogy a Szolnok, OSC, Szeged, Eger, FTC, Miskolc hatos a felsőházban folytatja, és az is valószínűnek tűnik, hogy az Eger egyedüliként zárja veretlenül az alapszakaszt. Ehhez előbb Kaposváron, majd otthon az UVSE-vel szemben kell nyernie az előző szezon ezüstérmesének.

„Nyilván nem szerencsés a hosszú utazás, de ha már megnyertük az alapszakaszt a csoportunkban, akkor Kaposváron is becsülettel helyt kell állnunk – nyilatkozta Dabrowski Norbert a klub honlapján, egyúttal a február 8-i Barceloneta elleni BL-meccs is szóba került. – A Kaposvár és az UVSE elleni mérkőzésünket is leginkább arra használjuk fel, hogy különböző játékelemeket gyakoroljunk. Ezzel persze egyik ellenfelünket sem becsüljük le. Szeretném, ha sportszerű, jó színvonalú és eredményes összecsapások lennének ezek. Ha így lesz, akkor jelentenek segítséget.”

Az Eger egyébként nemcsak a B-csoport élén végez majd, hanem várhatóan a középszakaszt is a legtöbb ponttal kezdi, azt viszont még nem lehet tudni, hogy az Eger, FTC, Miskolc trió mögött mely gárda lesz ebből a csoportból a negyedik felsőházas. A Honvéd jelenleg két ponttal vezet az idegenben legyőzött BVSC előtt, amelyet szerdán hazai pályán fogad majd. A képlet egyszerű: amennyiben a Honvéd győz, megvan a felsőház, ha ikszel, szinte biztosan megvan a felsőház, ha pedig a BVSC nyer, akkor a zuglói együttesnek szombaton a Miskolcot is vernie kell a legjobb nyolchoz.

fotó: facebook/Racionet Honvéd

fotó: facebook/Racionet Honvéd

„A bajnokság számunkra eddigi legfontosabb meccse előtt állunk egy nagyon erős Honvéd ellen. Nagyon szoros, brusztos mérkőzésre számítok, de azt gondolom, az utóbbi hetekben összeállt a csapat fizikailag és fejben is, úgyhogy meg fogjuk nyerni a mérkőzést” – bizakodott a BVSC Facebook-odalán Nagy Álmos Dániel, ehhez viszont a Honvédnak is lesz majd egy-két szava.

Szintén a B-csoportban rendezik az UVSE–Tatabánya találkozót. Ősszel Tatabányán ikszeltek a felek, most pedig a csoport hetedik helye a tét – no meg a középszakaszba továbbvitt pontok, illetve az egymás elleni eredmény, ha esetleg a rájátszásban újfent összeakadnak a felek.

Az A-csoportban alaposan felborította a programot az ónos eső. A Szentes–Szolnok mérkőzést csütörtökre, a Pécs–KSI találkozót jövő szerdára, a Vasas–Szeged mérkőzést pedig később kijelölendő időpontban rendezik meg. Egyébként vélhetően a Vasas csatlakozik a már felsőházas Szolnok, OSC, Szeged trióhoz. Ehhez a piros-kékeknek két pontra van szükségük, kivéve ha a Pécs a következő fordulóban nyer Szolnokon (és majd legyőzi a KSI-t), erre azonban kicsi az esély. A csoport negyedik mérkőzése a Debrecen–OSC találkozó lesz, amely azért érdekes, mert az előző szezonban a házigazda meglepetésre legyűrte az újbudai együttest, igaz, Vincze Balázs együttese vélhetően nem szeretne újra ugyanabba a folyóba lépni, ezért fokozottan igyekszik majd begyűjteni a három pontot.
 
E.ON férfibajnokság, 13. forduló
Február 1., szerda

A-csoport
DVSE–A-Híd-OSC-Újbuda, 19:15
B-csoport
Kaposvári VK–ZF-Eger, 19:30
PannErgy-MVLC–FTC-PQS, 19:30
UVSE–EBP-Tatabánya, 19:45
RacioNet-Honvéd–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló, 20:00
Február 2., csütörtök
A-csoport

Metalcom-Szentes–Szolnoki Dózsa-Közgép, 19:00
Február 7., kedd
A-csoport

PVSK-Mecsek Füszért–KSI SE, 19:00
Február 18., szombat
A-csoport

VasasPlaket–Contitech-Szeged, 18:00


Az A-csoport állása:
1. Szolnok 33 pont
2. OSC 29
3. Szeged 20
4. Vasas 19
5. Pécs 17
6. Debrecen 13
7. Szentes 7
8. KSI 0

A B-csoport állása:
1. Eger 34
2. FTC 29
3. Miskolc 23
4. Honvéd 19
5. BVSC 17
6. Kaposvár 9
7. UVSE 4 (97–147)
8. Tatabánya 4 (92–143)
Vízilabda hírek
ob I ferfiak alapszakas
ob I ferfiak alapszakasz