Egyéb

Helytállt a KSI, a Szeged néggyel nyert

2017. január 28. 12:12

A vendégeknél az 5 gólt jegyző Manhercz Krisztián volt a legeredményesebb.

Két Ivan Basara-góllal kezdett a Szeged a Szőnyi úton a KSI ellen, majd Kiss Csaba és Manhercz Krisztián talált be, azaz 4–0-val rajtolt Varga Péter együttese. A sportiskolások igyekeztek becsülettel, s elérték, hogy a nagyszünetig nem nőtt a különbség, sőt „csak” hárommal, 5–2-re vezettek a vendégek.

Fordulás után Manhercz Krisztián és a centerben ezúttal is remeklő Milos Vukicsevics vezérletével növelte előnyét a Szeged, Horváth János tanítványai azonban a lefújásig odatették magukat, sőt az utolsó menetet 4–2-re megnyerték. A KSI kapujában kimondottan jól védett Bányai Márk (12/23, 52%), igaz a túloldalt Meixner Marcell (11/17, 65%) is kitett magáért.

Horváth János: "Az elmúlt két mérkőzésen mutatott folyamatosan javuló játékunk után kicsit csalódás volt az első negyed, tulajdonképpen a másodikban melegedtünk be. Az eredménnyel nagyjából elégedett vagyok, mert a Szeged jobb erőkből álló profi csapat, de ha a kihagyott helyzeteket és pár egyéni fegyelmezetlenséget veszek figyelembe, akkor talán lehetett volna még szorosabb is a meccs."

Varga Péter: "Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, amit a négy egyre megnyert első negyed is mutatott, koncentráltak voltunk, jól teljesítettünk. Később a koncentráció kicsit alább hagyott, ez főleg a befejezésre volt igaz, sok helyzetet kihagytunk, de a védekezés továbbra is jó volt. A vége magabiztos győzelem lett, és most ez volt a legfontosabb."

E.ON férfibajnokság, A-csoport, 12. forduló

KSI SE–ContiTech-Szeged-Diapolo 7–11 (1–4, 1–1, 1–4, 4–2)
Gólszerzők:
Tóth B. 3, Horváth Á. 2, Baj, Teleki, ill. Manhercz K. 5, Basara 2, Vukicsevics 2, Kiss Cs., Nagy M.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A további program
Szombat

Szolnoki Dózsa-Közgép–DVSE, 16:00
PVSK-Mecsek Füszért–Metalcom-Szentes, 19:00
Vasárnap
A-Híd-OSC-Újbuda–VasasPlaket, 20:00 (tv: M4 Sport)

Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
ksi
szeged