Egyéb
Szövetség
Utánpótlás

A Fegyelmi Bizottság és a Versenybíró Bizottság közleménye

2017. január 27. 19:20

A Fegyelmi Bizottság és Versenybíró Bizottság közleményt adott ki az eliltások letöltésével kapcsolatban az utánpótlás korosztályban.

Magyar Vízilabda Szövetség Fegyelmi Bizottsága és Versenybíró Bizottsága FB-VB/1/2017/I A Magyar Vízilabda Szövetség Fegyelmi Bizottsága és Versenybíró Bizottsága a Versenyszabályzat 153. pontjában korosztályos versenyrendszerre meghatározott brutalitás automatikus eltiltásának letöltésével kapcsolatban felmerült szabályértelmezési anomáliák feloldása végett az alábbi kötelező érvényű iránymutatást adja.
 
Az MVLSZ Versenyszabályzat VII. fejezet 153. pont harmadik bekezdése:
„A korosztályos bajnokságokban a brutalitás miatt véglegesen kiállított játékos 3 azonos osztályú és korosztályú bajnoki mérkőzésen nem szerepelhet. A játékos eltiltása kizárólag abban a bajnokságban érvényes és ott kell letölteni, amelyben a cselekményt a játékos elkövette, más osztályokban egyébként szerepelhet. Életbe lépett (nem fellebbezett) eltiltás esetén a más osztályban történt szereplés lehetősége a brutalitást (jogerőssé válását) követő napon már lehetséges. Az utánpótlás kupamérkőzéseken (beleértve a Komjádi Kupát is) kapott büntetések letöltéséről a fenti elvek figyelembe vételével a VB hoz határozatot.”
 
A hivatkozott rendelkezés helyes értelmezése szerint az automatikus eltiltást a sportoló minden azonos osztályú és azonos szintű esemény elkövetkező mérkőzésein tölteni köteles. Külön osztálynak minősülnek különösen az MVLSZ által kiírt országos bajnokságokon belül az egyes korosztályok (Ifjúsági, Serdülő, Gyermek).
 
Szintmeghatározás:
1. országos
2. területi
3. egyéb
 
Azonos szintű és azonos osztályú eseménynek minősül és egy elbírálás alá esik különösen:
1. az MLVSZ által kiírt országos bajnokság és országos kupa korosztályonként (pl. országos ifjúsági bajnoki – Lemhényi ifjúsági kupa mérkőzés)
2. a területi szervezet által kiírt területi bajnokság és területi kupa korosztályonként.
 
Korosztályváltás esetén a sportoló a soron következő korosztályba viszi magával az automatikus büntetését. Az utánpótlás kupamérkőzéseken kapott büntetések egyenértékűségének vonatkozásában az FB és a VB jelen iránymutatás megtartásával határoz. A Komjádi kupa vonatkozásában azon osztály az egyenértékűség megállapításának az alapja, ahol az eltiltott sportoló adott bajnoki szezonban országos szinten a legtöbb mérkőzésen szerepelt.
 
Egyéb szervezet által rendezett utánpótlás kupa-, vagy tornamérkőzéseken szerzett eltiltások egyenértékűségének vonatkozásában a VB javaslata alapján az FB határoz.
 
Jelen iránymutatás a közzététel napjától hatályos és az MVLSZ minden tagjára kötelezően irányadó.
Vízilabda hírek
Szövetségi hírek
Utánpótlás
közlemény fegyelmi bizottsag versenybíró bizottság