cover image
Egyéb

Női bajnokság: olaszverők egymás ellen

2017. január 27. 18:03

Az UVSE és a Dunaújváros a szezonban harmadszor csap össze egymással – a szombati rangadó tétje, hogy előz-e Mihók Attila csapata, vagy megtartja vezető helyét a címvédő.

UVSE–Dunaújváros 1–1.

Legalábbis ebben a szezonban. A válogatott gerincét adó két klub eddigi kétszer csapott össze a szezonban: 2016. október 15-én a bajnoki alapszakaszban a Hajósban 13–7-re nyert a címvédő, míg már a középszakaszban, november 16-án 7–4-re vágtak vissza otthon az újvárosiak. A felek harmadik összecsapása szombaton következik, és nem kis téttel bír.

Ha ránézünk ugyanis a táblázatra, mindössze két pont választja elé őket egymástól, avagy az egyik (UVSE) megalapozni akarja vezető helyét, a másik (Dunaújváros) pedig előzni!

Tekintettel arra, hogy a rájátszás előtt ezen kívül már csak egyszer, február 15-én méri össze erejét a két csapat, az egymás elleni hátralévő két partinak óriási a jelentősége a rájátszás szempontjából. Egyrészt a papírforma alapján az élen végző elkerüli a mindig veszélyes, a rájátszásra bizonyosan majd rendkívül éles BVSC-t (amely speciel a BENU Magyar Kupa elődöntőjében legyőzte a Dunaújvárost!), arról nem is beszélve, hogy a remélt finálét odahaza kezdheti.

„Megpróbáljuk borítani idegenben a papírformát!” – mondta az újvárosiak pólós körökben köztudottan, de a hétközi világliga-meccs után minden számára bizonyítottan egyik legértékesebb játékosa, Szilágyi Dorottya. Az olaszok elleni világliga-meccsen három gólt jegyző játékos szavai arról árulkodnak, hogy az UVSE az esélyesebb a találkozón, ami ha azt vesszük, hogy a kerete telis-tele van Európa-bajnokokkal, helyén való megállapításnak látszik.

Keszthelyi Ritáék azonban nem foglalkoznak esélyekkel, papírformával, szimplán igyekeznek megnyerni a meccset, amely Bíró Attila szövetségi kapitány szerint is vérbeli rangadónak ígérkezik: „A két csapat jól ismeri egymást, mindkettőben sok a válogatott játékos, az olyan pólós, aki szeretne ott lenni a világbajnoki csapatban. Igazi presztízscsata lesz, kíváncsi vagyok, mire mennek ezúttal egymás ellen.”

A középszakasz 8. fordulójában a harmadik helyen álló BVSC a Honvéd ellen játszik, míg a negyedik helyért nagy csatát vívó Szeged, Szentes kettős egymással méri össze az erejét.

Női ob I, középszakasz, felsőház, 8. forduló
A program

BVSC-Zugló-Diapolo–RacioNet-Honvéd, Laky Károly Uszoda, 17:00
UVSE–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, Hajós Alfréd Sportuszoda, 17:00
Szegedi Vízmű-Taylor&Nash-Szegedi Egyetem–Hungerit-Szentes, Szeged, 18:00

Az állás:
1. UVSE 33
2. Dunaújváros 31
3. BVSC 22
4. Szeged 12
5. Szentes 9
6. Honvéd 0

Vízilabda hírek
női bajnokság
középszakasz
uvse
BVSC
dunaújváros