cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság, B-csoport: izgalmas lehet

2017. január 27. 17:47

A BVSC után a Honvéddal játszik a felsőházra pályázó csapatok közül az FTC, míg a veretlen Eger a Miskolcot fogadja az E.ON férfibajnokság B-csoportjában a 12. fordulóban.

Az előző fordulóban a BVSC meglepte a Ferencvárost és jó hajrájának köszönhetően pontot szerzett a zöld-fehérekkel szemben. A zuglói együttes még nem tett le a felsőházba jutásról, ehhez viszont győzelmekre van szüksége, szezonbeli ötödik sikerét pedig Tatabányán szerezné meg a társaság. Ősszel nagy csatát vívtak a felek, mostani meccsük is izgalmasan alakulhat.

fotó: fradi.hu

fotó: fradi.hu

A már említett FTC ezúttal a BVSC egyik riválisát a Honvédot fogadja, s ezúttal már nem szeretne hibázni Varga Zsolt csapata. A Fradi abból a szempontból könnyebb helyzetben van, hogy a héten nem volt nemzetközi meccse, csak a Honvédra készülhet, a Kőér utcai együttes viszont nyugodtan, felszabadultan pólózhat, szóval izgalmas meccsre van kilátás.

A bajnokságban egyedüliként veretlen az Eger, amely a Miskolc ellen szerezheti meg tizenegyedik győzelmét az alapszakaszban. A felsőház küszöbén álló borsodi együttest a Magyar Kupában és a bajnokságban is legyőzte már Dabrowski Norbert együttese, a papírforma most is az egriek sikerét ígéri.

A B-csoport negyedik szombati meccse nagy csatát hozhat, hiszen az UVSE az előző körben a Miskolcot is komoly küzdelemre késztette. S ha ezt a formáját hozza a lila-sárga együttes, akkor van esélye a szezonbeli első győzelemre, bár kemény feladat vár rá, hiszen Szécsi Zoltán együttese múlt szombaton magabiztosan győzött a Tatabánya ellen.

E.ON férfibajnokság, B-csoport, 12. forduló
EBP-Tatabánya–MBK-Euroleasing-BVSC-Zugló, 12:00
FTC-PQS–RacioNet-Honvéd, 18:00
ZF-Eger–PannErgy-MVLC, 18:00
UVSE–Kaposvári VK, 19:00

Az állás:
1. Eger 31
2. FTC 26
3. Miskolc 23
4. Honvéd 19
5. BVSC 14
6. Kaposvár 9
7. Tatabánya 4
8. UVSE 1

Vízilabda hírek
ob I alapszakasz