cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Hétvégén sincs pihenés

2017. január 22. 14:56

A női válogatott tagjai hétvégén sem pihennek, hiszen Bíró Attila együttese nagy erőkkel készül a keddi Olaszországi elleni világliga-mérkőzésre.

Péntek kettő, szombat kettő, vasárnap egy. Ez a heti edzéspenzuma a női válogatottnak, amely tagjai a csütörtöki esti forduló másnapján találkoztak, s a keddig Magyarország–Olaszország mérkőzésig készülnek együtt.

„Bajnoki meccs, válogatott edzés, az előző idényben se volt ez másként, igyekszünk, hogy jusson is, maradjon is erőnk – mondta Szücs Gabriella. – Általában ilyenkor a legnagyobb probléma, hogy a hétközi bajnokik későn vannak és a másnap reggeli edzés nem esik jól a szervezetnek, de annyiszor volt már ilyen, hogy megszoktuk az átállást.”

Az UVSE átlövőként és védőként is bevethető kiválósága hozzátette, nincs sok lehetőségük a közös edzésekre, ezért – ahogy azt Bíró Attila szövetségi kapitány is hangsúlyozta – minden alkalmat meg kell ragadni a gyakorlásra. Szücs Gabriella a szezonban másodszor készül világligameccsre, tavaly a franciák ellen jó néhány fiatallal edzett együtt, míg ezúttal a sztenderd kerettagok alkotják a csapatot.

„Itt inkább azon van a hangsúly, hogy az eddig megtanult dolgokat tökéletesítsük, míg amikor sok fiatal volt köztünk, akkor arra figyeltünk, hogy ők is fel tudják venni a ritmust” –mondta Szücs Gabriella.

Persze nem véletlen, hogy Bíró Attila kapitány ezúttal a válogatott szinten rutinosabb pólósokra számít, hiszen sorsdöntő lesz a keddi mérkőzés. A francia válogatottat a magyar és az olasz csapat is magabiztosan előzi majd meg a csoportban, így a két egymás elleni mérkőzésen dől el a csoportelsőség, s egyben a nyolcas döntőbe jutás kérdése. Márpedig a magyar válogatott szeretne bejutni a világliga végső fázisába is.

A Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak 600 fő számára ingyenessé tette a belépést, ugyanakkor a megszokott regisztrációhoz kötötte. A regisztrációs kérelmeket az adatok felsorolásával (email cím, telefonszám, lakcím) a media@waterpolo.hu címre lehetett elküldeni, egy email címről két ingyen belépő igényelhető.

Az olaszok elleni világliga-meccs kerete
Bolonyai Flóra (BVSC), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros) – kapusok
Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Leimeter Dóra, Takács Orsolya (BVSC), Parkes Rebecca (Eger)

A női Világliga-selejtezők európai csoportjai:
A-csoport: Oroszország, Görögország, Hollandia
B-csoport: Olaszország, Magyarország, Franciaország

A B-csoport programja:
November 22.:
Olaszország–Franciaország 14–4
November 29.: Franciaország–Magyarország 6–16
Január 24.: Magyarország–Olaszország
Február 21.: Magyarország–Franciaország
Március 28.: Franciaország–Olaszország
Április 19.: Olaszország–Magyarország
Vízilabda hírek
Női válogatott
vilagliga magyar olasz szucs