cover image
Egyéb

A-csoport: pécsi és szegedi bravúr!

2017. január 21. 19:40

A szezonban másodszor is meglepte a Szeged az OSC-t, hiszen a Nyéki uszoda után hazai medencében is pontot szerzett erősebb riválisával szemben, míg a Pécs a hazai iksz után idegenben legyőzte, s ezzel meg is előzte a Debrecent az E.ON férfibajnokság A-csoportjában.

Tovább tartja jó formáját a Pécs, amely őrült meccset játszott a Debrecennel. A Komjádi kupa decemberi megnyerése és a Vasas múlt szombati legyőzését követően Debrecenbe látogatott Lukács Gergely együttese. A vendégek pár percnyi ébredezés után hatalmas tempót mentek, Tomasso Busilacchi gólját öt pécsi találat követte, a harmadik negyed derekán pedig 7–2-re vezetett a baranyai gárda.

Innen kezdett – talán kicsit minden mindegy alapon – nagy hajrába a Debrecen, és másfél perccel a lefújás előtt 7–6-ra zárkózott fel. Pécsi szempontból a legjobbkor (a hazaiaknak nyilván a legrosszabbkor) érkezett Csacsovszky Erik második gólja, amely után még 64 másodperc maradt a meccsből. A Debrecen első támadásánál Barát Ferenc védett (a kapus a lövések 63 százalékát hárította!), három másodperccel a lefújás előtt pedig hiába kapott fórt a hazai gárda, a dudaszó pillanatában támadóhibát ítéltek a bírók. Így a Pécs két meccsen négy pontot szerzett a Debrecennel szemben, sőt a tabellán is megelőzte riválisát.
 
„Azt mondtam a játékosaimnak, hogy ez a szezon legértékesebb győzelme, jól felkészített, erős csapatot győztünk le” – mondta Lukács Gergely, miközben hazai oldalon Komlósi Péter arról beszélt, hiába kellet volna a legjobbjukat nyújtani, ez nem sikerült. „Az első félidőben agresszívabban kellett volna védekeznünk és lendületesebben támadnunk.”

Az A-csoport élén álló Szolnok a harmadik Vasashoz látogatott, és rögtön a találkozó elején jelezte, szeretné elkerülni az izgalmakat. A Dózsa a második negyed végén már 6–1-re is vezetett, innentől kezdve aztán nyugodtabb mederben ment tovább a mérkőzés. A piros-kékek – akiket ezúttal Mátéfalvy Csaba irányított, mivel Földi László betegsége miatt hiányzott – is jobban használták a lehetőségeiket, a vendégek előnye pedig csökkent ugye, a győzelem azonban nem forgott veszélyben. A szolnokiaknál Varga Dénes öt gólt szerzett, míg a Vasas legeredményesebb pólósa a négyig jutó Burián Gergely volt. 

fotó: facebook/OSC Waterpolo - Balogh Máté

fotó: facebook/OSC Waterpolo - Balogh Máté

Szegeden is ötöt jegyzett egy válogatott szélső, Zalánki Gergő azonban nem lehetett olyan boldog, mint Varga Dénes sőt! A második OSC ugyanis a negyedik Szeged vendége volt, és a fővárosi együttes azzal az eltökélt céllal érkezett, hogy revánsot vesz az őszi nem várt döntetlenért. A mérkőzés ennek megfelelően alakult – no meg ugyanúgy, ahogy fél októberben –, az OSC végig vezetett, a Szeged meg kapaszkodott. Tíz perccel a vége előtt 9–5 volt az állás a vendégek javára, innen jött fel a házigazda mínusz egyre, annak is köszönhetően, hogy Nagy Ádám brutalitásért kapott kiállítása miatt négy percig emberelőnyben játszhatott. Után viszont Drasko Brguljan gólja után még az utolsó percben is 10–8 volt az eredmén, azonban Manhercz Ádám, majd Sánta Dániel értékesített egy emberelőnyt, s mivel Bátori Bence lövése kimaradt, így a Szeged másodszor is meglepte az OSC-t! 

„A kapuban Meixner Marcell, elöl Milos Vukicsevics extra teljesítményt nyújtott, de nagyot küzdő csapatom valamennyi játékosával elégedett vagyok. Nagy bravúr, hogy az őszi idegenbeli döntetlen után ezúttal sem tudott minket legyőzni az ország egyik legjobb csapata” – nyilatkozta Varga Péter, OSC-s edzőkollégája, Vincze Balázs viszont kevésbé lehetett boldog: „Négygólos előnyről adtuk ikszre a meccset, ezért érthetően nem vagyok elégedett.”

A Szeged mellett a másik csongrádi csapat, a Szentes is sikerrel járt, hiszen az idegenbeli siker után hazai pályán is legyőzte a KSI-t. Igaz, ezért nagy küzdelmet vívott, hiszen a vendégek már 4–2-re vezettek a második negyed elején. A Szentes azonban előbb egyenlített, a negyedik negyedben pedig fél perc alatt lőtt két gólt, amivel 7–5-re vezetett, s mivel a hátralevő hat és fél percben csak egy gólt kapott, otthon tartotta a három pontot.


DVSE–PVSK-Mecsek Füszért 6–8 (1–3, 0–2, 2–2, 3–1)
Gólszerzők:
Szőke 3, Busilacchi 2, Kállay, ill. Csacsovszky E. 2, Kolozsi 2, Csacsovszky A., Macsi, Csaba, Gogov
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

VasasPlaket–Szolnoki Dózsa-Közgép 9–12 (1–3, 1–3, 2–2, 5–4)
Gólszerzők:
Burián 4, Bóbis 2, Hőna, Steinmetz Á., Koopman, ill. Varga Dénes 5, Crousillat 2, Vámos, Szatmári, Fülöp, Kis G., Prlainovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ContiTech-Szeged-Diapolo–A-Híd-OSC-Újbuda 10–10 (2–3, 2–3, 3–3, 3–1)
Gólszerzők:
Vukicsevics 4, Manhercz K. 2, Sedlmayer, Sánta, Nagy M., Manhercz Á., ill. Zalánki 5, Nikics 2, Bundschuh, Gór-Nagy, Brguljan
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Metalcom-Szentes–KSI SE 7–6 (1–3, 2–1, 2–0, 2–2)
Gólszerzők:
Kiss K. 2, Somogyi B. 2, Vörös V., Pellei K., Tóth Gy., Reuten, ill. Kósa 2, Kardos A. 2, Lévai A., Horváth Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás:
1. Szolnok 30 pont
2. OSC 26
3. Vasas 19
4. Szeged 17
5. Pécs 14
6. Debrecen 13
7. Szentes 7
8. KSI 0
Vízilabda hírek
e.on ferfibajnoksag a-csoport