cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság, B-csoport: idegenben az élcsapatok

2017. január 20. 19:23

Az E.ON férfibajnokság B-csoportjában idegenben száll vízbe az Eger és az FTC, de nagy csatát ígér a Kaposvár–Tatabánya mérkőzés is.

Aki látta, bizonyára nem felejti el, az előző szezonban játszott Honvéd–Eger mérkőzést. Az Eger ugyanis hiába kezdett jobban és vezetett három góllal, a Honvéd fordított, majd amikor úgy tűnt, hogy Szivós Márton utolsó másodperces gólja mégis vendégsikert ér, az összesen hatig jutó Kovács Gergő középkezdésből egyenlített! Az persze hozott némi vitát, hogy a gól még időben, vagy azon túl esett, azonban semmit sem vont le a fiatal szélső zseniális teljesítményéből, s a Honvéd dicséretéből.

Szivós Márton és Kovács Gergő azóta tulajdonképpen helyet cserélt, előbbi visszatért a Kőér utcába, míg utóbbi Egerben építheti tovább magasan felfelé ívelő pályafutását. Kovács Gergő a hétközi BL-meccsen is triplázott, s szombaton is szükség lesz a jó játékára, hiszen az Eger nem szeretne hibázni. A Honvéd viszont újfent meglepetést okozna, szóval jó kis partira van kilátás.

Szintén nagy csatát ígér a Kaposvár és a Tatabánya összecsapása, amelyet ősszel a tatabányaiak nyertek meg, s eddig ez az egyetlen sikerük. Hazai siker esetén Szécsi Zoltán együttese megszilárdítaná a hatodik helyét a csoportban, ha viszont a két szerb légiósától megváló Tatabánya győz, akkor megelőzi ellenfelét a tabellán.

A csoport másik nagycsapata, a Ferencváros a BVSC vendége lesz. Az előző szezonokban váltakozó kimenetelű csatákat vívtak a felek, most az erősebb Ferencváros az esélyes, azzal együtt is, hogy a zöld-fehérek szerdán Herceg Noviban játszottak kimerítő Euro kupa-elődöntőt. A BVSC azonban nem tett le a felsőházba jutásról, amihez persze a kevésbé nehéz út a közvetlen rivális legyőzése, viszont egy bravúr is rengeteget segítene.

A B-csoport negyedik szombati találkozóján a Miskolc az UVSE-t fogadja. Három hónnapal korábban sokáig vezetett is az UVSE, az utolsó negyedben azonban fordított az MVLC. A miskolciak célja a felsőház, amely eléréséhez nem hibázhatnak szombaton, azonban mint az őszi meccsből is látható, nem vehetik félvállról a lila-sárgákat.

E.ON férfibajnokság, B-csoport, 11. forduló
PannErgy-MVLC–UVSE, 16:00
Kaposvári VK–EBP-Tatabánya, 16:00
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–FTC-PQS, 17:00
RacioNet-Honvéd–ZF-Eger, 18.30

Az állás:
1. Eger 28
2. FTC 25
3. Miskolc 20
4. Honvéd 19
5. BVSC 13
6. Kaposvár 6
7. Tatabánya 4
8. UVSE 1
Vízilabda hírek
ob i alapszakasz b csoport