cover image
Egyéb

BL, férfiak, A-csoport: egy döntő, egy kötelező

2017. január 17. 23:02

Az A-Híd-OSC-Újbuda az egyik legfontosabb csoportmeccsére készül az olasz Brescia ellen, míg a Szolnoki Dózsa-Közgép számára kötelező feladat a francia Olympic Nice legyőzése.

Megduplázhatja pontelőnyét a Bresciával szemben az OSC, ha a szerdai negyedik fordulóban legyőzi az olasz bajnokság ezüstérmesét. A találkozó azért is lehet kulcsfontosságú, mert a Szolnok mellett várhatóan az Olympiakosz is kvalifikálja magát a hatos döntőbe, így a csoport harmadik továbbjutó helyéért meccselhet Vincze Balázs csapata, illetve olasz riválisa.

„Ennek megfelelően készülünk a mérkőzésre, szeretnénk végig dominálni és nyerni. Mindegy, hogy hány góllal, csak győzzünk. Jó védekezés kell ahhoz, hogy végig nagy tempót tudjunk diktálni, ha ugyanis hátul stabilak vagyunk, akkor a támadások, ha nem is maguktól működnek, de könnyebben mennek majd” – mondta Salamon Ferenc, az OSC válogatott szélsője.

A Brescia és az OSC a 2. selejtezőkörben már találkozott egymással, akkor 11–11-re végeztek a felek, míg egy idénnyel korábban (szintén a selejtezőben) 8–8-ra. A riválisra azért is érdemes figyelnie, mert az olasz válogatottak mellett délszláv kiválóságaik is vannak. Szava Randjelovics tavaly nyert olimpiát a szerbekkel, Petar Muslim meg 2012-ben a horvátokkal, míg a szerb Nemanja Ubovics a Barcelonetával, a montenegrói Vjekoszlav Paszkovics meg a Primorac Kotorral volt BL-győztes.

„Tíz-tizenkét nap pihenőt kaptak a játékosok az ünnepek alatt, amire már szükségük volt, és amelyről jó állapotban és motiváltan tértek vissza – mondta Vincze Balázs, az OSC edzője. – Tisztában vagyunk vele, hogy a Brescia elleni mérkőzés nagyon fontos a hatos döntőbe jutás eléréséhez, ennek megfelelően is készülünk a találkozóra. Sérültünk nincs, kemény és szoros csatára számítunk.”

Amíg az OSC-re gyilkos meccs rá, addig a Szolnokra relatíve a legkönnyebb. Már persze ha lehet egyáltalán laza meccsről beszélni a Bajnokok Ligájában. Mindenesetre a Dózsa a csoport sereghajtóját, a francia Olympic Nice gárdáját fogadja, a cél pedig nem is lehet más, mint a harmadik győzelem megszerzése.

„Nem szabad lebecsülni az ellenfelünket, mert a francia vízilabda feljövőben van és a Bajnokok Ligájában egyébként sincs gyenge csapat – mondta Cseh Sándor. – Ha csoportelsők akarunk lenni, akkor nem hibázhatunk szerda este.”

Bajnokok Ligája, férfiak, 4. forduló, A-csoport
Szolnoki Dózsa-Közgép–Olympic Nice (francia), 18:00 (tv: Sport2)
A-Híd-OSC-Újbuda–AN Brescia (olasz), 19:30 (tv: Digi Sport1)
Spandau 04 Berlin (német)–Olympiakosz Pireusz (görög), 19:30

Az állás:
1. Olympiakosz 7 pont (28–11)
2. Szolnok 7 (24–22)
3. OSC 6
4. Brescia 3 (22–24)
5. Spandau 3 (20–25)
6. Nice 0
FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
euroliga szolnok nice osc brescia