cover image
Egyéb

Euro kupa: agresszívan, gyorsan!

2017. január 17. 19:26

Hétfőn este már megérkezett Herceg Noviba az FTC-PQS együttese, amely szerdán a helyi Jadran otthonában játssza az Euro kupa elődöntőjének első mecsét.

BL-győztes edzőpartnerekkel készült a Ferencváros a Jadran Herceg Novi elleni összecsapásra, hiszen a múlt héten a szerb Partizan Beograddal kétkapuzott, hétfőn pedig a címvédő Jug Dubrovnik otthonában szállt vízbe. A zöld-fehéreket szállító gép ugyanis Dubrovnikban landolt, s mielőtt a társaság átbuszozott volna az 50 kilométerre lévő Herceg Noviba, edzett egyet a Bajnokok Ligája címvédőjével. A gyakorlásról a Jug honlapja is beszámolt, a két edző, Varga Zsolt és Vjekoslav Kobescak pedig jó ismerőskét üdvözölhette egymást, mivel játékosként négy évig együtt játszottak a Mladost Zagrebnél.

A Dubrovnik aztán Belgrád felé vette az irányt – az említett Partizan lesz a rivális a szerdai BL-fordulóban –, az FTC meg ugye Herceg Noviba utazott. A csapat hétfő este megérkezett, így kedden már a szerdai meccs helyszínén hangolhatott a szezon eddigi legfontosabb összecsapására.

„Hosszú volt az út, de hasznos, hogy a Juggal tudtunk kétkapuzni, hiszen a horvátok a legmagasabb szintet képviselik. Ez is segített és az is, hogy már hétfőn megérkeztünk, a klub tökéletes körülményeket teremtett az idény legfontosabb mérkőzésére” – mondta Nyéki Balázs csapatkapitány.

A zöld-fehérekre váró Herceg Novi az előző szezonban a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt, és hazai pályán az Egerrel is ikszelt, míg a mostani idényben a BL-selejtezőjéből került át az Euro kupába. A gárda jól erősített a nyáron, a fiatal tehetségek mellé érkezett Miskolcről a Barcelonetával BL-győztes szerb Marko Petkovics, illetve hazatért a montenegrói válogatott kapus, Milos Scsapanovics.

„A Fradi tíz év után jutott el újra nemzetközi kupasorozatban a legjobb négy közé, tehát ki lehet mondani, hogy az idei év legfontosabb mérkőzése következik – hangsúlyozta Varga Zsolt edző. – Készültünk a Partizan Belgráddal a Népligetben, a játék képe ott is hullámzó volt, de voltak nagyon jó szakaszai az edzőmérkőzéseknek. A Jug Dubrovnik ellen nem is vártam, hogy szárnyaljunk, arra pont jó volt a kétkapu hogy lássuk a hibákat, mire kell odafigyelni. A Jadran nagy ritmust diktáló, fiatal csapat, egy-két rutinos klasszissal. A meccs kulcsa az lesz, hogy rájuk tudjuk kényszeríteni a hat a hat elleni játékot.”

Euro kupa, férfiak, elődöntő, 1. mérkőzés
Jadran Herceg Novi (montenegrói)–FTC-PQS, 18
SM Verona (olasz)–Digi-Oradea (román), 19
A visszavágókat február 18-án játsszák
Vízilabda hírek
ftc jadran herceg novi euro kupa