cover image
Egyéb

Küzdött, de vereséggel búcsúzott a BVSC

2017. január 15. 11:37

Nem sikerült a szép búcsú a BVSC-Zuglónak, Petrovics Mátyás együttese becsülettel küzdött, de 15–7-re kikapott az orosz Ugra Hanti-Manszijszktől.

Matematikai esélye volt még a BVSC-nek a továbbjutásra az utolsó nap előtt, igaz, zuglói együttesnek 13 góllal kellett volna legyőznie az orosz Hanti-Manszijszkot. Ez inkább álom lehetett, de Petrovics Mátyás együttese mindenképpen szeretett volna szépen, lehetőleg győzelemmel búcsúzni.

Az orosz együttes azonban jóval erősebb annál, mint amit az első napon mutatott, amikor 17 gólos vereséget szenvedett a Sabadelltől. Szombaton aztán legyőzte a görög Vuliagmenit, vasárnap pedig a BVSC ellen nyert, s harcolta ki a továbbjutást.

A találkozó első gólját még Takács Orsolya szerezte, utána viszont egymás után négyet lőttek az oroszok. Kisteleki Dóra az első félidőben kétszer is kettőre csökkentette a hátrányt, a második felvonásra viszont elfáradt a BVSC, az 5–2-es harmadik negyed után egyértelművé vált, hogy a Hanti-Manszijszké lesz a győzelem. A harmadik negyed közepén Bolonyai Flóra helyett Doroszlai Vanda érkezett a kapuba, a BVSC próbálkozott, igyekezett, a Hanti-Manszijszk azonban tovább növelte előnyét, végül nyolc góllal győzött.

A BVSC három vereséget szenvedett, de remek és szoros meccset játszott a címvédő Sabadell ellen, és a Vuliagmeni, Hanti-Manszijksz duó ellen is voltak felvillanásai. Főleg az első félidőben, amikor jobban bírta erővel a társaság, amely hasznos tapasztalatokat szerzett a három nap során a nemzetközi porondon.
 
„Nagyon jól kezdtük a meccset, dinamikusak voltunk, úgy tűnt, kitart a szombati lendület, hit, akarat – kezdte beszámolóját Petrovics Mátyás. – A mérkőzés elején kaptunk négy emberelőnyt, amire eddig egy csapat esetében sem volt példa, ebből hármat kihagytunk, és ott egy kicsit megtörtünk. Utána fej fej mellett haladtunk, hatalmas fizikai csata zajlott, gyilkos szoros védekezéssel. Aztán ugyanaz történt, ami végig kísérte a három meccset, ami a létszámnak és az állománynak megfelelő: a harmadik negyed közepére elfáradtunk, feléltük a mentális és fizikai tartalékokat. Utána bármit próbáltunk, már nem jött össze semmi. Kapust cseréltem, védekezést váltottunk, időt kértem, másfajta támadásvariációt játszottunk, de ez tipikusan az a meccs volt, amikor nem sikerülnek a dolgok. Ennek ellenére mindenkiről csak jót tudok mondani, a lányok belehaltak a vízbe. Köszönjük a klubnak a lehetőséget, hogy elindulhattunk az Euroligában.”

Euroliga, nők, csoportkör, 3. forduló

A-csoport (Sabadell):


BVSC-Zugló–Ugra Hanti-Manszijszk (orosz) 7–15 (1–3, 3–3, 2–5, 1–4)
Gólszerzők:
Kisteleki D. 3, Gyöngyössy A. 2, Takács O., Varga V., ill. Iszakova 3, Kovina 3, Liszunova 3, Garipova 2, Perfileva 2, Leonova, Timofejeva

CN Sabadell (spanyol)–Vouliagmeni (görög) 13–8 (4–2, 4–2, 3–2, 2–2)

A végeredmény:
1. Sabadell 9 pont, 2. Hanti-Manszijszk 6 pont, 3. Vouliagmeni 3 pont, 4. BVSC 0 pont
Továbbjutott: Sabadell, Hanti-Manszijszk

További eredmények

B-csoport (Sant Andreu):

RN Bogliasco (olasz)–Sant Andreu Barcelona (spanyol) 8–9 (2–3, 3–4, 1–1, 2–1)

CN Mataró (spanyol)–Kinef Kirisi (orosz) 10–15 (2–2, 4–6, 3–4, 1–3)

A végeredmény:
1. Kirisi 9 pont, 2. Mataró 6 pont, 3. Asnt Andreu 3 pont, 4. Bogliasco 0 pont
Továbbjutott: Kirisi, Mataró

C-csoport (Pireusz):

Lille UC (francia)–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk 6–18 (2–3, 2–5, 1–5, 1–5) – itt olvashat erről bővebben
Gólszerzők:
McKee, Mahieu, Saunders, Tardy, Gao, Jaskova, ill. Menczinger K. 5, Gurisatti 4, Szilágyi D. 3, Slagter 2, Vályi V. 2, Garda, Somhegyi

Olympiakosz Pireusz (görög)–UZSC Utrecht (holland) 6–5 (2–0, 0–2, 3–2, 1–1)

A végeredmény:
1. Olympiakosz 9 pont, 2. Dunaújváros 6 pont, 3. Utrecht 3 pont, 4. Lille 0 pont
Továbbjutott: Olympiakosz, Dunaújváros

D-csoport (Messina):

UVSE–Despar Messina (olasz) 11–6 (2–1, 5–1, 2–1, 2–3) – itt olvashat erről bővebben
Gólszerzők:
Keszthelyi 3, Tóth I. 2, Csabai 2, Czigány, van der Sloot, Kisteleki H., Takács V., ill. Gitto 4, Lopes, Aiello

Bam Leiden (holland)–Plebiscito Padova (olasz) 6–11 (1–5, 2–3, 1–2, 2–1)

A végeredmény:
1. UVSE 9 pont, 2. Padova 6 pont, 3. Messina 3 pont, 4. Leiden 0 pont
Továbbjutott: UVSE, Padova

A negyeddöntő sorsolásakor a csoportelsőkhöz sorsolják a csoportmásodikokat, az azonos csoportban lévők nem kerülhetnek össze.

Az UVSE lehetséges ellenfelei: Hanti-Manszijszk, Mataró, Dunaújváros
A Dunaújváros lehetséges ellenfelei: Sabadell, Kirisi, UVSE
Vízilabda hírek
euroliga bvsc