cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság, B-csoport: győzött az első négy helyezett

2017. január 14. 20:38

A ZF-Eger, az FTC-PQS és a PannErgy-MVLC a második, míg a RacioNet-Honvéd az első félidőben döntötte el a maga mérkőzését, így a B-csoport első négy helyezett csapata egyaránt győzelemmel zárta a 10. fordulót.

A Tatabánya–FTC mérkőzéssel kezdődtek meg idén a B-csoport küzdelmei. A találkozó sokáig szoros volt, a házigazda ugyanis remekül tartotta magát a Madaras Norbertet és Sztefan Mitrovicsot nélkülöző zöld-fehérekkel szemben. 4–4-nél még döntetlenre álltak a felek, utána viszont a Fradi dominált. Varga Zsolt együttese az utolsó 11 és fél percben egy gólt sem kapott, viszont lőtt ötöt, így végül magabiztos győzelmet aratott.

„Jól ment a játék a csapatnak, a Fradinak viszont nem, és ezt illet volna kihasználnunk, a végére elfáradtunk” – mondta Zantleitner Tamás, a Tatabánya edzője, Varga Zsolt pedig így értékelt: „Sok betegséggel, sérüléssel bajlódtunk a hét folyamán, így a legfontosabb, hogy megnyertük a mérkőzést.”

A Fradihoz hasonló módon nyert a Miskolc Kaposváron, hiszen a harmadik negyed derekáig szoros volt a mérkőzés, aztán a vendégcsapat elhúzott és eldöntötte a találkozót. A téli szünetben távozó Kincses Attila nélkül szereplő Miskolc öt perc alatt kivágott egy 5–0-ás rohamot, s végül hat góllal győzött. Vadovics Viktor négy gólt lőtt, Szabó Roland pedig egy góllal tért vissza sérülését követően.

„Amíg foghíjas csapatunk bírta szuflával, addig keményen tapadtunk a Miskolcra” – mondta Szécsi Zoltán, persze a túloldalon Sike József elégedettebb lehetett. „Nehezen indult, de a vége magabiztos lett.”

fotó: Egri Vízilabda Klub

fotó: Egri Vízilabda Klub

A csoport harmadik meccse, az Eger–BVSC találkozó is hasonlóan alakult. A Märcz Tamás szövetségi kapitányt váltó Szűcs Leventének ez volt a bemutatkozó meccse, amely a BVSC 3–3-ig rendre egyenlített és a harmadik negyed közepén is csak kétgólos hátrányban volt, 7–5 után viszont egymás után három gólt szerzett az Angyal Dánielt, Milos Csukot és Uros Csucskovicsot nélkülöző Eger, s így eldöntötte a mérkőzést.

„Amit a héten edzésmunkában beleadtunk, azt kaptuk vissza, bár sajnáltam a játékosaimat, hogy nem sikerült minden, amit elterveztünk” – mondta Dabrowski Norbert, míg az edzőként bemutatkozó Szűcs Levente így látta a mérkőzést: „Készültünk erre a mérkőzésre, és abszolút nem felemelt kezekkel érkeztünk ide. Úgy érzem, hogy rengeteg olyan hiba volt a játékunkban, amely szituációkból mi jöttünk ki jól, de ez ma erre volt elég. Hogyha akarattal játszol, azt mindig meghálálja az élet, és azt hiszem, a mai teljesítményünkre büszkék lehetünk. Voltak olyan lehetőségeink, amiket hogyha belövünk, akkor máshogyan is alakulhatott volna a meccs, de így is gratulálok a fiúknak, és köszönöm a mai hozzáállást!”

A B-csoport negyedik találkozóján aztán megszakadt a sorminta, a Honvéd ugyanis nem várt a második félidőig, már rögtön a találkozó elején eldöntötte az UVSE elleni meccset. Vad Lajos együttes másfél negyed után 6–0-ra vezetett, ezzel pedig meghatározta a mérkőzés további menetét. Decker Attila az első félidőben gólt sem kapott, a lila-sárgák pedig csak 9–1 után tudtak szépíteni az eredményen, végül tisztes ötgólos vereséget szenvedtek a Honvédtól, amelyben a tizenkét mezőnyjátékosból tizenegy betalált!
 
„A Honvéd ellen hagyomány, hogy így kezdünk. Az első két negyedben mindig belealszunk a meccsbe, amely addigra gyakorlatilag el is dől. Ma is ez történt” – mondta Németh Zsolt. A győztes csapata edzője, Vad Lajos kiemelte, hogy a szünetet követően nehéz meccsre készültek. „Nagyon motivált volt a társaság az első két negyedben, ami el is döntötte a mérkőzést.”
 
E.ON férfibajnokság, B-csoport, 10. forduló
EBP-Tatabánya–FTC-PQS 4–9 (1–2, 1–2, 2–2, 0–3)
Gólszerzők:
Francsics 2, Regős, Szabó B., ill. Jansik Sz. 3, Dőry, Nyéki, Katonás, Varga Dániel, Avramovics, Marko Csuk
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Kaposvár VK–PannErgy-MVLC 7–13 (2–2, 2–4, 2–4, 1–3)
Gólszerzők:
Vindisch 2, Varga Zs., Berta J., Dobos D., Juhász-Szelei, Kovács O., ill. Vadovics 4, Misics 3, Bowen 2, Halek, Hornyák, Milicsics, Szabó R.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger–BVSC-Zugló 10–7 (4–3, 1–1, 3–1, 2–2)
Gólszerzők:
Erdélyi 3, Hosnyánszky 3, Bedő 2, Kovács Gergő, Vapenszki, ill. Ambrus F. 2, Kovács P., Szabó Bence, Czigány K., Török B., Pásztor M.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE–RacioNet-Honvéd 7–12 (0–4, 0–2, 3–4, 4–2)
Gólszerzők:
Tóth Z. 2, Dala D. 2, Korbács, Szentesi, Baksa B., ill. Fejős 2, Kiss B., Kiss G., Simon R., Szivós, Tóth Bendegúz, Simon A., Kalanovics, Gyárfás T., Fazekas T., Simizu
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás:
1. Eger 28 pont
2. FTC 25
3. Miskolc 20
4. Honvéd 19
5. BVSC 13
6. Kaposvár 6
7. Tatabánya 4
8. UVSE 1
Vízilabda hírek
ob I ferfiak alapszakasz